Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente. Apeluri. PetitiiNr. vizualizari: 1468

Proiect social - Burse pentru copiii săraci din România

Tags: copii; educatie;
Proiect social - Burse pentru copiii săraci din România
 

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord inițiază proiectul Burse pentru copiii săraci din România cu scopul de ajuta lunar cu suma de 25 euro un număr cât mai mare de copii din regiunea Copșa Mică.

În acest sens, la Parohia Ortodoxă Română Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Valea Viilor, Mediaș, și la alte parohii din zona Copșa Mică s-au întocmit fişe sociale pentru copiii aflați în dificultate financiară, iar Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a deschis un cont special, dedicat strângerii de fonduri pentru sprijinirea acestor copii.

‘Sumele adunate în acest cont sunt virate lunar, prin centrul misionar-filantropic din Valea Viilor, magazinelor de unde copiii bursieri îşi cumpără cele necesare pe bază de bonuri. În felul acesta suntem siguri că banii sunt folosiţi cum trebuie. Facem un apel la toţi credincioşii din Europa de Nord şi la toţi oamenii de bine să susţină acest proiect, fie prin sume oferite cu regularitate, fie prin donaţii sporadice’, se precizează pe site-ul oficial al Eparhiei Europei de Nord.

La Valea Viilor, pe lângă ajutorul de 25 de euro lunar, copiii provenind din familii cu dificultăți financiare pot beneficia de o masă gratuită la cantina bisericii, unde profesori voluntari desfășoară un program de after-school. Profesorii îi ajută pe aceşti copii, după ce au servit o masă caldă, să-și facă temele.

Pentru a sprijini efortul de ajutorare a copiilor cu o situaţie financiară fragilă din regiunea Copșa Mică, donaţiile pot fi efectuate în conturile afişate aici.

 

Sursa: Basilica; Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

 

17-01-2018
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu