Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente. Apeluri. PetitiiNr. vizualizari: 1796

Campania Ghetuţe noi de Sfântul Nicolae

Tags: copii; Sfantul Nicolae;
Campania Ghetuţe noi de Sfântul Nicolae
 

Sfântul Nicolae a dăruit ghetuțe noi nouțe la peste 200 de copii din Țara Făgărașului. Ajutoare inimoase pentru reușita Campaniei „Ghetuţe noi de Sfântul Nicolae” au fost oameni implicaţi cu multă dragoste în perioada 1 noiembrie – 8 decembrie 2017. Asociaţia organizatoare, „Doamna Maria Brâncoveanu” a Bisericii brâncoveneşti „Sf. Nicolae” din Făgăraş, a avut ca parteneri mai multe instituţii din Ţara Făgăraşului: Serviciul Public de Asistenţă Socială Făgăraş, Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Naţional „Radu Negru”, Şcoala Gimnazială „O.Densuşianu”, Parohia ortodoxă Boholţ, Parohia ortodoxă Bucium, Parohia ortodoxă Şoarş, Parohia ortodoxă Veneţia de Jos, Parohia ortodoxă Sf. Ilie din Victoria, Parohia ortodoxă Rodbav, Parohia ortodoxă Văleni.

Imbold pentru educaţie şi valorizarea copiilor

Obiectivul campaniei „Ghetuţe noi de Sfântul Nicolae” a fost de a oferi un sprijin din partea comunităţii pentru copiii silitori care au nevoie de încălţăminte pentru anotimpul friguros, după cum explică Natalia Corlean, coordonatorul campaniei:

„Ne-am dorit ca aceşti copii implicaţi activ în activităţi educaţionale – fie la şcoală, fie în diverse centre parohiale de pe lângă biserici – să primească o pereche de încălţăminte de iarnă care să îi ajute să nu lipsească de la activităţi în anotimpul friguros. Condiţia ca ghetuţele să fie noi a fost pusă în primul rând din motive de igienă şi în al doilea rând pentru că atunci când primeşte un cadou cu ceva nou, copilul se simte valorizat, prinde încredere că are o valoare şi este impulsionat să întoarcă în comunitate binele pe care l-a primit. Dacă primeşte nişte vechituri, va simţi că asta e valoarea lui, că nu merită decât nişte resturi, că noi nu îi acordăm nici un credit. Şi se va comporta ca atare. Mulţumim din suflet fiecărui donator şi fiecărui voluntar implicat. Nu credeam că povestea aceasta poate aduce laolaltă atâta bucurie de toate părţile şi atâţia oameni frumoşi! Am cunoscut multe persoane noi, am reluat legături cu oameni pe care nu îi mai văzusem de foarte mulţi ani. Am văzut pensionari cu lacrimi în ochi impunându-ne să le primim cadoul făcut dintr-o pensie infimă, bucurie maximă în familii cu mulţi copii care nu aveau altfel nici o şansă de a avea ghete noi pentru iarnă, sau donatori care vor să susţină în continuare copilul pe care l-au ales, acoperindu-i diverse costuri în ceea ce priveşte educaţia. Este o poveste incredibilă!”.

Dar din dar - dăruind vom dobândi

Nu numai copiii au fost plini de bucurie la primirea ghetuțelor noi, ci putem vorbi despre o campanie a bucuriei pentru toți cei implicați: dăruitori, organizatori şi beneficiari. Dăruitorii au mărturisit că achiziţionarea şi pregătirea cadoului le-a produs multă emoţie: „Vă mulțumim pentru misiune! Am luat fiecare lucrușor cu drag și cu emoție, tot cu gândul la copilaș, dacă o să-i placă, dacă va fi încântat… Ca atunci când eram mici și cumpărăm frații unii la alții!” – a împărtăşit organizatorilor o doamnă la trimiterea cadoului.

Şi tinerii voluntari ai Asociaţiei „Doamna Maria Brâncoveanu”, cei care au fost ajutoarele Sfântului Nicolae şi s-au ocupat de livrarea cadourilor, şi-au exprimat bucuria şi împlinirea pe care au simţit-o în calitate de curieri ai iubirii comunităţii:

„Am rămas complet surprinsă de faptul că s-au adunat destul de repede oameni care să ajute şi să dăruiască! Am fost foaaarte bucuroasă să văd cum copiii s-au bucurat de cadourile acestea! Ideea de a face pe altcineva să zâmbească, mă bucură mult si pe mine!” (M.S.)

„A fost nespus de frumos! Bucuria şi împlinirea sufletească de a face fapte bune a fost de nedescris ! Mai ales zâmbetele de pe fetele senine ale copilasilor !” (D.C.)

„A fost o experiență tare frumoasă. Mi-ar plăcea să se mai repete. Am simțit fericirea copiilor prin privirea lor când au văzut cadourile. A fost ceva minunat si de nedescris. Mi-a plăcut foarte mult”. (L.B)

Copii fericiți

MV, mamă a patru copii cu ghetuţe noi de Sfântul Nicolae, povestește: "I-am văzut că se întorc de la biserică cu nişte cutii frumoase, de cadou. Or intrat în casă şi or început imediat să desfacă. Unu’ o rupt repede hârtia şi cutia, să vadă ce are înăuntru. Altu’ desfăcea cu grijă, să nu se rupă nimic…
Şi apoi or început:
— Maaamă, hai să vezi ce-am primit!
— Maaamă, ia hai aici să vezi!
— Maaamă, ia hai!
Mă plimbam de la unu’ la altu. Cizme şi ghete noi, unii aveau chiar câte două perechi. Plus multe, multe lucruri frumoase. Nici în rugăciunile mele nu aş fi îndrăznit să cer atâta. O venit frigul şi mă gândeam cu groază la faptul că la toţi patru io nu am cum să le cumpăr ceva de încălţat…
Toată casa era plină de cadouri desfăcute şi ei tot scoteau, şi scoteau, şi se bucurau... Ar fi meritat filmat. Atâta bucurie io nu cred că am mai văzut la noi în casă…" -

 

13-12-2017
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu