Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Biserica. Neamul. Politica. LumeaNr. vizualizari: 1672

Sarea stricată, moscheea  și UDMR

Nicuşor Gliga
Tags: islam;
E mare agitaţie prin lume cu islamul. Jihad sau război sfânt, terorişti, atentate ...
 
S-ar părea că dacă n-ar fi islamul, toate problemele cu care se confruntă lumea, şi cărora nu le mai poate face faţă, s-ar rezolva în doi timpi şi trei mişcări…
 
Islam = supunere, vine din limba arabă, de la verbul aslama = a supune. Muslim  este cel care se supune lui Allah ( Yah/Jah,Lahu,Eli, Luia,din Aleluia, = Dumnezeu)
 
Islamul este religia urmaşilor lui Ismael, fiul lui Avraam şi al slujnicei Agar, fratele vitreg al lui Isaac.
 
Care este atitudinea lui Dumnezeu faţă de cei doi fii ai lui Avraam?
 
Iată, te-am ascultat şi pentru Ismael, şi iată îl voi binecuvânta, îl voi creşte şi-l voi înmulţi foarte, foarte tare; doisprezece voievozi se vor naşte din el şi voi face din el popor mare. Dar legământul Meu îl voi încheia cu Isaac, pe care-l va naşte Sarra la anul pe vremea aceasta!" (Facerea, 17,20-21)
 
Din Ismael cel binecuvântat s-a născut un popor mare ( arabii), care popor a dat doisprezece voievozi ( imami/califi), dar Dumnezeu încheie legământul Său numai cu Isaac, fiul legitim. Pe linia acestui legământ, prin vasele alese ale poporului evreu, Dumnezeu pregăteşte înomenirea Logosului/Cuvântului la plinirea vremii.
 
Cu forţa sau de bună voie, religia arabilor s-a răspândit şi la alte popoare. Rolul arabilor musulmani, în istoria, cultura, ştiinţa, spiritualitatea lumii este de netăgăduit. Dar musulmanii ( arabi şi de alte neamuri) au fost ( şi sunt încă) şi instrumentul prin care Dumnezeu a smerit ( şi smereşte) şi pe legatarii Vechiului Testament şi pe cei ai Noului Testament. Simbolurile acestor smeriri dumnezeieşti sunt Moscheea al-Aqsa, care se află pe ruinele Templului lui Solomon, şi căderea Constantinopolului ( 1453). 
 
Pe evrei îi smereşte Dumnezeu pentru că L-au respins ( şi încă nu-L recunosc) pe Mesia, iar pe creştini pentru că , delăsători, nu mai sunt sarea pământului şi lumina lumii. 
 
Terorismul, atentatele etc. , care nu sunt numai de origine musulmană, sunt extremisme brutale ca răspuns  la alte atitudini de acelaşi gen ale lumii occidentale civilizate (?) faţă de popoarele musulmane, de- lungul istoriei.
 
Sarea s-a stricat aproape complet şi se lasă întunericul. “Voi sunteţi sarea pământului; dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? De nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni.” (Matei 5,13)
 
Lumea occidentală, cândva creştină, creează ea însăşi condiţiile ca oamenii ( musulmanii) să calce sarea stricată în picioare. Expresia acestei calcări în picioare este apariţia moscheilor în locul bisericilor scoase la vânzare, transfomate în apartamente de lux, în birouri, în săli de fitness etc.
 
Între timp musulmanii descoperă că Iisus este Dumnezeu şi că în Coran este menţionat de mult mai multe ori decât Mohamed ( vezi: https://www.youtube.com/watch?v=ZnYv1euiIJU ) iar unii creştini (?) nu ştiu ce să mai facă să scape de El ( vezi: https://www.youtube.com/watch?v=b6HUn647U6c&feature=youtu.be )
 
Şi la noi în Bucureşti se va construi o mare moschee. Nu-i prima moschee din Bucureşti şi din România. Unii creştini ortodocşi ( care au luat iniţiativa unei petiţii anti-moscheee)  se tem că România va fi pângărită şi va deveni musulmană. Înseamnă că Ierusalimul, spre care se îndreaptă atâţia pelerini, este oraşul cel mai pângărit!. Dacă la noi, sarea pământului nu se va strica şi creştinii vor continua să fie lumina lumii, nu sunt motive de îngrijorare.
 
Ar trebui să ne îngrijoreze foarte mult moscheea… UDMR, căreia politicienii noştri, sare stricată , întunecaţi la minte şi ameţiţi de dampful puterii, îi acordă privilegii periculoase. Să facă, oare , aceasta parte din programul centenarului Marii Unirii, 2018?      
 
Nicușor Gliga
București,  20 iunie 2017
Sf. Mc. Metodie, Ep. Patarelor; Sf. Calist, Patr. Constantinopolului       (Dezlegare la ulei şi vin)
20-06-2017
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu