(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1376

Anul 2017, al protecției și sfințeniei copilului; Anul 2018, Congres Internațional dedicat Sinodului din Creta

Tags: copilarie; sinod panortodox;
Anul 2017, al protecției și sfințeniei copilului; Anul 2018, Congres Internațional dedicat Sinodului din Creta

Decizii și vizite recente ale Patriarhului Ecumenic Bartolomeu

  • Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă şi Patriarhul Ecumenic, a declarat anul 2017 – an al protecției și sfințeniei copilăriei și a invitat pe toți să recunoască și să respecte drepturile și integritatea copiilor.

La finalul anului trecut, în urma imigrărilor masive în Europa, Patriarhul Bartolomeu a atras atenția asupra problemelor grave ale copiilor care suferă ca victime inocente și fără apărare ale violenței militare, ale discriminării rasiale și religioase care sunt în creștere continuă.

Facem un apel către voi să respectați identitatea şi sfinţenia copilăriei, a spus Sanctitatea Sa.

Având în vedere criza globală a refugiaţilor care afectează în special drepturile copiilor; având în vedere mortalitatea copiilor, foametea şi folosirea copiilor la muncă, abuzul copiilor şi violenţa psihologică, precum şi pericolele alterării sufletelor copiilor prin expunerea lor necontrolată la influenţa mijloacelor electronice contemporane de comunicare şi supunerea lor la consumism, declarăm anul 2017 ca An al Protecţiei şi Sfinţeniei Copilăriei, invitând pe toţi să recunoască şi să respecte drepturile şi integritatea copiilor.

După cum a fost subliniat într-un document important al Sfântului şi Marelui Sinod, Biserica lui Hristos nu caută să „judece şi să condamne lumea” prin cuvântul ei (Ioan 3,17; 12,47) „ci să  ofere drept călăuză Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu, nădejdea şi încredinţarea că răul, în orice formă ar fi, nu are ultimul cuvânt în istorie şi că nu trebuie lăsat să-i dicteze cursul.” (Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană, introducere).

  • Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a vizitat sediul Arhiepiscopiei Atenei, unde a fost primit de Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, anunță ecclesia.gr.

Patriarhul a făcut referire la circumstanțele în care se află Grecia subliniind faptul că Biserica este alături de poporul grec și în nevoile pe care le confruntă. Adresându-se Arhiepiscopului grec, Patriarhul Bartolomeu a spus că prin cuvintele și lucrările voastre mângâiați poporul.

Sanctitatea Sa i-a mulțumit Preafericitului Părinte Ieronim pentru sprijinul total oferit la Sfântul și Marele Sinod din Creta și a anunțat faptul că se pregătește organizarea unui Congres Internațional de Teologie pe această temă, care va avea loc la Salonic în luna aprilie 2018.

Arhiepiscopul Ieronim și-a exprimat bucuria pentru vizita Patriarhului, pe care l-a informat cu privire la evenimentul organizat de Arhiepiscopia Atenei cu tema Revizuirea constituției și Biserica Greciei, programat pentru miercuri, 7 iunie.

La rândul său, a făcut referire la Sfântul și Marele Sinod spunând că „după atâtea secole și atâtea eforturi, ne-am întâlnit, și dacă am ajuns la acest rezultat se datorează eforturilor Sanctității Voastre”. Totodată, Arhiepiscopul Ieronim a vorbit despre continuarea lucrărilor sinodale spunând că „un Sinod nu are loc o singură dată și atât. Poate este nevoie și de alte întâlniri”.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu se află în Atena cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător. Evenimentul este organizat de Prefectura Sterea și de orașul Tanagra și are loc în prezența Președintelui elen Prokopis Pavlopoulos, a Patriarhului Ecumenic și a Arhiepiscopului Atenei.

Sursa: basilica.ro

08-06-2017
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu