(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Tema luniiNr. vizualizari: 2964

Libertatea este un dar de la Dumnezeu, nu de la Stat - În casa noastră, noi decidem!

Tags: homosexualitate; anticreştinism; Libertatea de exprimare; libertate religioasa;
Libertatea este un dar de la Dumnezeu, nu de la Stat - În casa noastră, noi decidem!

 

Decretul și Referendumul care i-au îngrozit pe homosexuali

 „Libertatea nu este un dar de la guvern, libertatea este un dar de la Dumnezeu” - Președintele SUA, Donald Trump

„În casa noastră, noi decidem!” - PS Irineu, Mitropolitul Olteniei

„Libertatea nu este un dar de la guvern, libertatea este un dar de la Dumnezeu”, a spus președintele SUA, Donald Trump, în cuvântarea pe care a ținut-o joi, 4 mai 2017, înainte de a semna Ordinul Executiv de Libertate Religioasă.

Activenews informează că la Ziua Națională de Rugăciune din SUA, președintele Trump a semnat o Ordonanță Executivă (echivalentul OUG-ului de la noi) prin care dă dreptul clericilor, pastorilor și cultelor religioase să exprime opinii politice fără sancțiuni. Potrivit legislației federale, organizațiilor scutite de impozitare - inclusiv cultelor - le sunt interzise activitățile politice, prin așa-numitul Amendament Johnson, din 1954. Acest decret semnat de Donald Trump va extinde libertățile religioase în dauna comunității LGBT, anunță The New York Times.

Totodată, ordonanța pune capăt sancționării, pe calea instanței sau administrativă, a creștinilor (și nu numai) care se opun „căsătoriei” între persoane de același sex sau avortului și care își exprimă public aceste convingeri.

„Liderii religioși conservatori, care au fost susținători fervenți ai candidaturii lui Trump, au îndemnat președintele să elibereze organizațiile religioase de regulile impuse de Obama, care veneau să protejeze bărbații homosexuali și lesbienele și alții de discriminare", se spune în materialul publicației americane.

Spre deosebire de predecesorul său, președintele Trump vine cu o poziție diametral opusă, promițând „să apere și să propage activ libertatea religioasă". Astfel, prin ordinul semnat de Trump, cultele religioase vor putea să participe activ la viața politică. „Voi elimina și voi distruge amendamentul lui Johnson, permițând reprezentanților credinței să vorbească liber fără să se teamă de vreo persecuție", declara Trump în februarie în scurt timp de la inaugurarea mandatului său. Acesta este cel mai controversat aspect al noului decret, speculându-se ca ar putea apărea de nicăieri “Biserici” noi, create cu scopul precis al obținerii de fonduri pentru activitatea electorală și promovarea unor mesaje publice “neortodoxe”.

Asociațiile pentru promovarea drepturilor  comunității homosexuale și-au declarat intenția de a ataca în instanță Decretul Trump, dar presa americană relatează că ar fi renunțat la inițiativă pe motiv că noul decret nu are valoare în fapt, fiind cel puțin momentan, unul pur declarativ.

Evenimentul Zilei titrează: Abia acum începe URAGANUL: Trump va semna un decret care LOVEȘTE direct în NUCLEUL ideologic al Stângii: căsătoriile HOMOSEXUALE și AVORTURILE

Semnarea acestui document reprezintă o victorie excepțională pentru vicepreședintele Mike Pence, un catolic practicant, cunoscut pentru vederile sale conservatoare, tradiționaliste. Un prim draft al acestui decret, care a ajuns la presă în luna februarie, stabilea excepții ample de la aplicarea unor legi ce reglementează căsătoriile homosexuale, avorturile, sexul premarital sau identitatea transsexuală, pentru persoanele sau grupurile care invocă motive religioase. Autorii proiectului ar fi fost nimeni alta decât Ivanka Trump, fiica președintelui, și soțul acesteia, Jared Kuchner, iar textul a fost criticat pentru o serie de stângăcii. Atunci vicepreședintele Pence și un mic grup de conervatori au început să lucreze pe textul decretului pentru înlăturarea „inabilităților”, iar în ultimele săptămâni au intensificat presiunile asupra lui Trump, pentru ca acesta să semneze documentul, scrie Politico.   

Cât de important este faptul că președintele Trump a semnat un decret privind libertatea religioasă? Tony Perkins, președintele Family Research Council, unul dintre cei care i-a sfătuit pe membrii administrației Trump cu privire la acest subiect, declară: În ultimii opt ani, prin acțiuni politice, administrația Obama a promovat ideea conform căreia exprimarea religioasă în public este ceva greșit. A pus credința în carantină, între zidurile bisericilor noastre. Conform decretului, oamenii își pot trăi viața conform credinței, nu trebuie să o lase acasă sau la biserică. Cu alte cuvinte, libertatea religioasă se aplică în toate domeniile vieții, care includ afacerile și guvernul. Proiectul decretului a apărut cu mai multe săptămâni în urmă și a fost criticat de grupurile LGBT și de niște liberali. Acesta acoperă o gamă variată de probleme, precum protecția pentru cei care susțin căsniciile tradiționale. Un alt exemplu: grupurile religioase și alte grupuri nu vor avea nevoie de asigurare medicală care să acopere anticoncepționalele sau avortul. Decretul poate garanta scutirea de taxe a grupurilor religioase care își exprimă opinia în politică.

Va fi acest decret aplicat? Știți, cumva, când va fi aplicat?

Tony Perkins: Nu știu când va fi aplicat, dar cred că va avea loc mai devreme decât mai târziu. Știu că această administrație se va ocupa de această problemă. Cred că administrația Trump, și însuși președintele înțelege nevoia și sunt convins că se va ocupa de această problemă.

Iată cum comentează Pr. Prof. Ion Ciungu, din Protopopiatul Avrig – Sibiu, implicațiile Ordinului Executiv de Libertate Religioasă din SUA, anul 2017 (articolul integral și note la sursă):

„Libertatea nu este un dar de la guvern, libertatea este un dar de la Dumnezeu”, a spus președintele SUA, Donald Trump, în cuvântarea pe care a ținut-o joi, 4 mai 2017, înainte de a semna Ordinul Executiv de Libertate Religioasă. Așa putem observa în articolul “Trump: ‘Freedom Is Not a Gift From Government — Freedom Is a Gift From God’ “, publicat în data de 4 mai 2017, pe site-ul de știri american Breitbart.com, de Pam Key.[7]

Republicanii l-au presat pe Trump să semneze acest ordin  "cu scopul de a proteja milioane de americani a căror libertate religioasă a fost atacată sau amenințată în ultimii opt ani", adică în timpul președintelui democrat Obama. Astfel că, în 25 aprilie 2017 am aflat că 51 de membri din Camera Reprezentanților a Congresului SUA au trimis o scrisoare lui Trump în acest sens. Așa observăm din articolul “Republicans in Congress push Trump for religious liberty executive order”, publicat în 25 aprilie 2017 pe Religion News Service, de Eliza Collins.[8]

Ordinul Executiv de Libertate Religioasă semnat de Trump a fost criticat de unii creștini ca fiind insuficient, (“aproape nimic”), căci, deși “poate duce la lucruri bune pentru credincioși în viitor”, totuși “nu are efecte imediate.”  Așa a spus Douglas Laycock, professor de drept la University of Virginia School of Law, și expert pe probleme de libertate religioasă, după cum putem observa din articolul “Trump’s religious liberty order slammed as ‘pretty much nothing’ “, publicat în data de 4 mai 2017, pe Religion News Service, de David Gibson.[9]

Exemple clare din care să înțelegem partea bună și partea slabă a ordinului:

Acest ordin va proteja organizațiile creștine ca Micuțele Surori ale Săracilor de obligația de a plăti pentru avorturi și pentru medicamente care provoacă avorturi. Așa înțelegem clar din articolul “President Trump Signs Religious Freedom Order Protecting Little Sisters of the Poor From Obama Abortion Mandate”, publicat în data de 4 mai 2017 pe agenția de știri independentă LifeNews.com, de Steven Ertelt.[10]

Acest ordin nu îi ajută imediat pe florarii, brutarii, și alte persoane care au primit pedepse prin lege pentru faptul că au refuzat să servească persoanele gay. (David Gibson, Trump’s religious liberty order slammed as ‘pretty much nothing’). Ne amintim de două cazuri celebre în acest sens (florista Baronelle Stutzman și funcționara Kim Davis).

Cum este libertatea religioasă înțeleasă de unele instanțe de judecată din SUA putem să ne dăm seama și din situația în care se află florista americană Barronelle Stutzman, care a fost condamnată în anul 2015, pentru că în 2012 a refuzat să vândă flori pentru nunta unui cuplu gay, pe motiv că relația ei cu Iisus o oprește de la aceasta, apoi a fost dată în judecată pe motiv că a încălcat legile anti-discriminare și pentru protecția consumatorului ale statului. Deci, ea nu are libertatea de a-și respecta principiile religioase. Barronelle a făcut apel la Înalta Curte cu 9 judecători din Washington, însă, recent a primit răspunsul că rămâne responsabilă pentru taxele avocatului reclamanților și pentru daune. Barronelle urmează să facă apel la Curtea Supremă a Statelor Unite. Așa am aflat din articolul "Christian Florist Barronelle Stutzman Loses Appeal Against Discrimination Conviction", publicat în 17 februarie 2017, pe Christian Today, de Mark Woods.[11]

Funcționara Kim Davis, tot în anul 2015, a fost arestată timp de cinci zile pentru că din motive religioase a refuzat să emită certificat de căsătorie pentru un cuplu de homosexuali. Așa putem vedea din articolul “ Kim Davis, funcţionara arestată în SUA: «Nu e vorba de homosexuali aici, ci despre căsătorie şi cuvântul lui Dumnezeu»”, publicat în data de 9 septembrie 2015, pe Știri pentru Viață.[12] De asemenea, din articolul “Kim Davis Leaves Kentucky Jail, Vows to ‘Keep on Pressing’ “, publicat în data de 9 septembrie 2015, pe NBC NEWS, de Gabe Gutierrez și Jon Schuppe.

Subiectul este de mare actualitate și în România. 

Mitropolia Olteniei a organizat la Craiova, în perioada 2-4 mai, Simpozionul Național „Familia tradițională și provocările ei actuale”, eveniment la care au luat parte juriști, pedagogi, teologi și membri ai Coaliției pentru Familie. Printre vorbitori s-au aflat doctorul Pavel Chirilă, profesorul Radu Carp sau lectorul universitar dr. Vasile Crețu de la Facultatea de Teologie „Iustinian Patriarhul” din București.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut episcopului locului, ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei. În mesajul său, ÎPS Irineu a vorbit despre necesitatea întăririi familiei, dar și despre nevoia de a proteja drepturile copiilor nenăscuți. „Partea importantă a familiei este... întregul. Ca să privim întregul, trebuie să privim căsătoria în toate laturile ei. Și acest lucru trebuie luat în seamă, chiar dacă nu o spunem cu un program bine stabilit, dar trebuie să gândim și asupra acestei anomalii care este pruncuciderea, avortul, care au ajuns la extrem. Dintr-o țară creștin ortodoxă, am ajuns o țară de ucigași”, a spus Arhiepiscopul Craiovei. Ierarhul a deplâns modul în care unele persoane privesc copilul și familia, doar ca mijloace economice. Acesta a mai adăugat că nu poți fi împotriva familiei și creștin. „Idealul este familia, pentru că vrem ca prin familie să ne realizăm, să creștem și să naștem copii și aceștia să devină sfinți. Idealul dintotdeauna al creștinismului a fost omul sfânt. Azi, uneori pare să încline balanța spre omul economic și auzim deseori, în mass-media sau la unele persoane, „copilul este o investiție de lung termen”. Iată ce am ajuns! O investiție de lung termen. Aici este problema noastră! Suntem cuprinși de acest mimetism și creăm confuzii grave care stârnesc vârtejuri în existența noastră și de multe ori nu le mai dăm de capăt, pentru că nu mai credem suficient în Dumnezeu sau credința noastră este foarte slabă. Dacă vorbim de familie, vorbim despre dreptul lui Dumnezeu. Familia este dreptul lui Dumnezeu! Nu poți să fii împotriva familiei și să fii împăcat cu Dumnezeu. Nu poți să fii împotriva copilului și să fii împăcat cu Dumnezeu, întrucât știm că păcatele care atentează asupra familiei sunt păcate capitale”, a declarat el. 5 ÎPS Irineu a afirmat răspicat că în România nu poate dicta cineva din afară și că poporul român trebuie să decidă în treburile sale.

Este binecunoscut sprijinul pe care ambasadele străine l-au acordat de-a lungul timpului cauzei homosexuale din România. „Acest demers al fraților noștri este foarte important și sperăm ca el să aibă un succes deosebit. Sunt convins că au fost și alții care voiau să semneze pentru declanșarea acestui referendum. Nu sunt în România doar 3 milioane de români. Toți trebuie să gândească laolaltă și mă adresez și celor care sunt clerici, superiori și de mijloc: e necesar ca Biserica să fie întrutotul implicată în acest demers! Ca și cum cineva ne-ar dicta ce să facem în casa noastră. În casa noastră noi decidem! Nu sunt cei care sunt la Bruxelles sau în altă parte, nu trebuie să ne dea principii de viață, cei care sunt semnul sau inspirația unei patimi, ci noi suntem aceia care decidem. Dacă pe vremuri, se murea pentru un ideal și oamenii au fost condamnați pentru idealul lor, oare acest ideal - familia, nu merită a fi apărat cu mare dârzenie? Desigur că da! Așadar, deși suntem puțini în demersul nostru, mai ales într-o Europă care să fie ideală, vorbim despre drepturile omului, dar nu vorbim despre drepturile morale, nu vorbim despre dreptul lui Dumnezeu, despre drepturile credinciosului... Aceste drepturi există. Suntem oameni, populații, suntem membri ai acestei Europe. A ne teme de orișice zvon, poruncă sau orice mai vine din orice parte a lumii, înseamnă că nu avem stabilitate, nu avem principii sănătoase și vânturile cam bat pe la noi, pe unii prin capete, pe la alții prin suflete, pe la alții prin voință. Sperăm să vedem realizat acest demers și să continuăm mai departe să aducem și celelalte elemente necesare familiei: copiii, creșterea lor, educația lor și viața lor în societate”, a încheiat Mitropolitul Olteniei, citat de Activenews.  

Referitor la proiectul de lege din România de revizuire a Constituției pentru a defini familia ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, Patriarhul Ierusalimului a declarat miercuri, 17 mai 2017, pentru Agerpres că familia este un lucru natural și trebuie legalizată, pentru că altfel vor fi legalizate lucruri nenaturale. De ce vor să legalizeze lucrurile nenaturale? Spuneți-mi. De ce vor să legalizeze lipsirea de identitate și să o facă legală? Există o contradicție. Vorbesc despre drepturile omului, nu-i așa? Unde sunt drepturile omului la copii care sunt lipsiți de maternitate? Nu există o contradicție aici? Se contrazic singuri. Cum poți spune că sprijini faptul ca un bărbat să devină mamă și tată al unui copil? De ce să accepți această legalizare? Este normal, este logic? Despre ce vorbiți? a declarat Patriarhul Teofil.

Întâistătătorul Bisericii Ierusalimului a explicat că această situaţie este datorată fenomenului de globalizare, despre care a spus că în limbajul Bisericii înseamnă două lucruri: apostazie și inechitate. Asta este Europa astăzi și asta este America astăzi, promovează tot ceea ce ține de globalizare. Și asta este o distorsiune a naturii umane, a legii naturale, nu vreau să spun a legii religioase (…) Un mic grup de oameni care are un concept distorsionat despre istorie şi valori încearcă să transforme ceea ce este natural în ceva anormal. Asta este problema, a remarcat Preafericirea Sa, citat de basilica.ro.

Creștinismul a promovat și a ridicat ființa umană, i-a dat demnitate și respect și libertate totală, a spus Patriarhul Teofil. Preafericirea Sa a explicat că singurii oameni care se bucură de libertate reală și de o democrație adecvată sunt creștinii, și în special creștinii ortodocși. Acesta şi-a argumentat afirmaţia explicând că Biserica Ortodoxă este cea mai liberă, este biserica care acordă respect deplin ființei umane, pentru că urmăm valorile Bibliei, care spune că orice ființă umană a fost făcută după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Așa că, dacă vezi orice persoană, indiferent de rasă, culoare, naționalitate, etc., ca pe o imagine a lui Dumnezeu, trebuie să-i acorzi respect deplin.

Întrebat dacă este neapărat nevoie ca o astfel de prevedere să fie introdusă în Constituție, Preafericitul Părinte Teofil a spus că demersul este unul necesar și legitim.

Marți, 25 aprilie 2017, la Palatul Parlamentului, a avut loc conferința „Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații”, pe tema inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei și căsătoriei. Organizatorii evenimentului: ADF International și Coaliția pentru Familie.

Conferința a avut ca invitați specialiști de reputație internațională ȋn drept constituțional, juriști, lideri politici, reprezentanți ai Bisericilor și cultelor creștine, precum și reprezentanți de organizații neguvernamentale și mass media.

Adina Portaru, avocatul ADF International, a vorbit despre tergiversările din Parlamentul României asupra demersului inițiat de Coaliția pentru Familie în cazul referendumului. 

„Căsătoria contează și are o valoare esențială în societatea noastră și vrem să arătăm că demersul Coaliției pentru Familie este în plină legalitate. În media s-a vorbit foarte mult că posibilul referendum ar încălca drepturile omului, nu ar fi european, nu ar fi legal, ar îngrădi drepturile anumitor minorități și am dorit să expumem faptul că poporul trebuie să fie vocea în această chestiune, în a spune ce este căsătoria și cum ar trebui protejată. 

Politicienii se codesc să spună care este acum procesul legislativ și ce se întâmplă. În fond, nici nu ar trebui să fie politicienii cei care decid în acest moment cheie, ci pur și simplu demersul Coaliției, fiind deja avizat pozitiv unanim de către Curtea Constituțională, să meargă la popor, dar proiectul vedem că este blocat în Parlament de către politicieni. Se spune că din cauza diverselor proceduri legislative neclare, a trecut întâi prin toate comisiile senatului, ziua votului în plen se spune că senatul nu este competent. Trece apoi la Camera Deputaților, trece prin toate comisiile, fiind avizat pozitiv, iar în ziua plenului Camera Deputaților nu este competentă. Iată o problemă, niciuna dintre camere nu este competentă să decidă o petiție semnată de trei milioane de cetățeni și avizată pozitiv de Curtea Constituțională. Apoi ni se spune că există alte voci care spun: „Haideți să trimitem cumva inițiativa să fie cumva analizată de Comisia de la Veneția”, ceea ce din perspectivă legală este absurd pentru că punem sub semnul întrebării decizia Curții Constituționale, punem sub semnul întrebării opiniile anterioare ale Comisiei de la Veneția, dar vedem că există tot felul de chichițe legislative care îngrădesc, limitează și tergiversează această procedură. Mie mi se pare simplu. Trei milioane de români au semnat, trebuie să fie referendumul și vom vedea acolo ce se va vota.” a precizat avocata.

ACTUALIZARE DE ULTIMĂ ORĂ: 

Plenul Camerei Deputaților (Parlamentul României) a adoptat marți, 9 mai, cu 232 de voturi "pentru", 22 - "împotrivă" și 13 abțineri, inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei, anunță Agerpres. Această inițiativă cetățenească pentru revizuirea Constituției prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor".
 
Comisia juridică a aprobat textul așa cum a fost el depus.
 
Proiectul urmează să fie dezbătut și votat în Senat.
 
Reamintim că înaintea alegerilor din decembrie 2016, Coaliția pentru Familie a încheiat protocoale de colaborare cu principalele patide parlamentare, PSD, PNL și Alianța Liberalilor și Democraților din România, în vederea susținerii inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a Constituției României, însă după  scrutin, proiectul a fost pasat de la Cameră la Senat, tergiversându-se votul în parlament.
 
La inițiativa Coaliției pentru Familie, Constituția poate fi modificată, pentru protejarea familiei, așa cum o cer cele peste trei milioane de români ce au semnat in 2016 în acest sens. Demersul, fără precedent pentru societatea civilă, solicită  înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului "soți" cu sintagma „bărbat și femeie", așa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Surse: coalitiapentrufamilie.ro; activenws.ro; Foto: The New York Times

07-05-2017
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
costel bota - 02-06-2017:

Cea mai demagogica atitudine: Daca membrii unui guvern sau altul jura pe Sf Scriptura (Biblia) cind isi incep mandatul: Cum sustin casatoriile de acelasi sex odata ce in Biblie este scris clar "BARABAT SI FEMEI" i-a facut de la inceput Dumnezeu.CARTI/produse despre:
Homosexualitate, Anticreştinism, Libertatea De Exprimare, Libertate Religioasa,