Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Familia. Copiii. Educaţia. VocaţiaNr. vizualizari: 2512

Clarificare a Patriarhiei privind Marșul pentru viață 2017

Tags: marș viață; familie; avort; societate; tineri; valori creștine;
Clarificare a Patriarhiei privind Marșul pentru viață 2017

 

În contextul în care una dintre hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, întrunit în şedinţă de lucru joi, 09 februarie 2017, a fost de a binecuvânta și sprijini Marșul pentru viață 2017 – „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine, în urma solicitării formulate și transmise Patriarhiei Române de către Asociația „Studenți pentru viață, precizăm următoarele:

  • conform comunicatului Asociației, „La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale”;
  • acest marș are deja o îndelungată tradiție, primii săi organizatori fiind asociațiile Pro Vita din țară;
  • referitor la estimările privind amploarea manifestației, aceasta va fi rezultatul eforturilor organizatorilor;
  • având în vedere că valorile promovate prin această iniţiativă civică sunt valori care aparţin şi Bisericii, aceasta a binecuvântat şi sprijină manifestarea la nivelul discursului său public. - Biroul de Presă al Patriarhiei RomâneFoto: Arhivă basilica.ro

NOTA REDACȚIEI:

Clarificarea de mai sus a venit în contextul în care o parte a mass-media au preluat comunicatul, însoțindu-l de observații eronate, precum că BOR este singurul organizator al Marșului (Digi24), ori că BOR s-ar fi pregatit pentru ”cel mai mare marş din istoria sa recentă” (Gandul.info). Este o nouă manieră de inducere în eroare a cititorilor mai puțin familiarizați cu detaliile Marșului pentru Viață, care dorește să treacă sub tăcere cooperarea BOR la nivel local și cu alte ONG-uri importante. Ca și în cazul protestelor masive de stradă, o parte a mass-media nu dă credit implicării voluntare a tinerilor cu valori morale, ci pune evenimentele sub umbrela unor organizatori unilaterali. După cum au observat și redactorii Cuvântul-Ortodox, este acceași manieră de manipulare pe care aceste surse media au folosit-o și în cazul strângerii semnăturilor pentru Referendumul pro-familie. Biserica a dorit prin aceste clarificări să nu fie identificată cu instigatorii la manifestații, având în vedere contextul politic tulbure pe care îl traversăm, ci să sublinieze sprijinul său total pentru valorile creștine fundamentale, între care lupta pentru dreptul la viață al pruncilor nenăscuți.

În fapt, Sfântul Sinod al BOR reconfirmă și consfințește cu puterea autorității sale administrative și duhovnicești, buna colaborare existență deja la nivel local între co-organizatorii Marșului pentru Viață, marș care se adresează tuturor românilor, indiferent de etnie și confesiune religioasă.

 

11-02-2017
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu


CARTI/produse despre:
Marș Viață, Familie, Avort, Societate, Tineri, Valori Creștine,