(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente. Apeluri. PetitiiNr. vizualizari: 2022

Chemare: Marșul pentru Viață 2017!

Tags: viață; avort; familie;
Chemare: Marșul pentru Viață 2017!

 

Pentru ca societatea să nu uite cumva de copilul nenăscut care așteaptă să se nască și de prețul vieții sale pentru societatea de mâine din nou vă chemăm la Marșul pentru Viață!

În 25 martie 2017, de Sărbătoarea Buneivestiri, va avea loc Marșul simultan organizat în orașele țării. Sperăm că de data aceasta toate județele  se vor implica. Anul trecut mai lipseau doar 3: Ialomița, Mehedinți și Harghita. Oare nu se găsesc oameni generoși și cu spirit de jertfă care să ridice semnul vieții și în județele lor?

Anul trecut au participat 110 orașe din România și 20 din Republica Moldova.

Moto-ul comun al evenimentului este ”Ajută mama și copilul. Ei depind de tine!” Nu este doar responsabilitatea exclusivă a femeii însărcinate să poarte de grijă noii vieți pe care o poartă în pântece ci este responsabilitatea în primul rând a tatălui copilului și a familiei, a întregii societăți și mai ales a politicienilor să creeze un cadru legislativ favorabil nașterilor! Nimeni să nu se sustragă din această acțiune de trezire și reparație în fața lui Dumnezeu căci pe toți ne privește problema cât se poate de direct.

Să devii mamă aduce cele mai profunde schimbări în viața unei femei, cele mai adânci emoții, cele mai mari transformări sufletești, cele mai neașteptate surprize și cele mai unice șanse de maturizare. Este un moment extrem de delicat când o femeie are nevoie de sprijin și ajutor din partea celor din jur, din partea societății în care trăiește.

Marșul pentru Viață va fi însoțit de o suită de evenimente pro-viață și pro-familie astfel luna martie va fi desemnată Luna pro-viață 2017! Colega noastră Alexandra Nadane de la ”Studenți pentru Viață” propune:

Exemple de evenimente pro-viață care se pot organiza în Luna pentru viață 2017:

– întâlniri, dezbateri și conferințe pe tematici precum: criza de sarcină, necesitatea sprijinirii femeilor însărcinate şi a copiilor, necesitatea centrelor de criză de sarcină, avortul, adopţia, familia, pregătirea pentru viața de familie, criza între generații, educație, complementaritate bărbat – femeie, dizabilitatea unui membru al familiei etc.

– manifestări religioase;

– vizite la un centru de plasament sau la secția de copii a unui spital, unde se pot face lecturi de povești cu copii, desene cu copii, alte activități specifice;

– vizite la un centru de bătrâni;

– concurs de desene pe asfalt pentru copii pe tema „Mulțumesc, mamă”;

– lansare de carte, cum ar fi „Avortul – ultima exploatare a femeii”, cartea de colorat „Aşteptându-l pe Bebe”, „25 de mituri despre întreruperea de sarcină

– flash-mob, adică întâlnirea a câtorva participanți într-un loc public, purtând câteva pancarte cu mesajul pe care vor să îl transmită, fotografierea și postarea pe internet;

Prin organizarea Marșului pentru Viață, chemăm la răspundere pe toți cetățenii acestei țări, căci viitorul lor este în joc. O națiune care nu naște și nu prosperă întru natalitate este sortită pierii. Cu cât amânăm redresarea demografică, cu atât mai greu ne va fi să ținem echilibrul între generații. Românii au început Mileniu III cu peste 20 de milioane din care, conform unui studiu publicat de Națiunile Unite în 2015 intitulat ”World Population Prospects”, până in 2100 vor mai rămâne doar 10,7 milioane. Populația de peste 80 de ani va crește de la 4% la 12.7%, adică se va tripla iar segmentul activ de populație care reprezintă forța de muncă suportătoare a pensiilor va scădea de la 60 la 49% până în anul 2100! Sursa: culturavietii

 

 

17-01-2017
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu