(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Tema luniiNr. vizualizari: 2110

Semnale pozitive din SUA privind familia și valorile morale tradiționale

Tags: familie; căsătorie;
Semnale pozitive din SUA privind familia și valorile morale tradiționale

 

Primele urmări pozitive ale elegerii lui Donald Trup ca președinte al SUA încep să apară și ne vizează în mod direct. Astfel, pe de o parte, după ani de dispute grele, Organizația Națiunilro Unite își temperează tonul de a promova educația sexuală comprehensivă. Pe de altă parte, un număr de 13 congresmeni americani au transmis o scrisoare explicită președintelui României, în care i se solicită să sprijine inițiativa Coaliției pentru Familie, de a salva căsătoria tradițională, din un bărbat și o femeie.

După cum informa la începutul lunii decembrie site-ul stiripentruviata.ro, pentru prima dată după câțiva ani, ONU și-a temperat avântul în promovarea educației sexuale la copii, integrată de obicei în rezoluțiile adoptate sub formula de „educație sexuală adecvată vârstei”. Despre aceasta numeroși experți au avertizat că sexualizează copiii de la vârste fragede. Standardele OMS Europa pentru educația sexuală la copii promovează… discuții despre masturbare de la vârsta de 0-4 ani și prezentarea homosexualității și a teoriei genului la școala primară.

Acest tip de educație sexuală, adesea numită și „educație sexuală comprehensivă” și are ca obiective normativizarea comportamentului homosexual și a noțiunii de „fluiditate a genului” (alegerea unei alte identități de gen decât masculin/feminin și schimbarea ei în funcție de capriciul persoanei care se autoidentifică astfel).

Țările africane au reclamat în mod repetat că marii jucători de la ONU, în principal SUA, fac presiuni asupra lor să accepte acest tip de educație sexuală, amenințând că le vor retrage ajutoarele umanitare dacă nu o fac. Dar anul acesta rezoluțiile cu privire la Drepturile Copilului și la Sănătatea Maternală nu vor mai cuprinde mențiuni despre educația sexuală. Din acest motiv, activiștii afiliați ONU care militează pentru educarea copiilor cu privire la homosexualitate și teoria genului au anunțat că vor include respectiva agendă într-o campanie recent adoptată la ONU: cea de anti-bullying (anti-intimidare) în școli.

Documentul oficial semnat de 13 congresmani americani care i-au cerut președintelui Iohannis să susțină referendumul pentru apărarea familiei

Dacă administrația Obama a fost apărătoarea comunității LGBT, noua putere de la Washington, ce se va instala la 20 ianuarie prin învestirea lui Donald Trump, schimbă foaia. Semnalul este dat de o scrisoare adersată președintelui Iohannis, semnată de mai mulți congresmani. Aceștia cer șefului statului să susțină referendumul cerut de Coaliția pentru Familie pentru apărarea familiei. Deși multă lume s-a îndoit de acest lucru, iată că ActiveNews a intrat în posesia documentului original semnat de cei 13 congresmani, cel mai probabil aparținând Partidului Republican, cel care l-a dat câștigător pe Donald Trump. Printre persoanele cărora le-a fost adresată această scrisoare se numără și Dacian Cioloș, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Traian Băsescu, Florin Iordache și Călin Popescu Tăriceanu. Iată scrisoarea oficială semnată de cei 13 congresmani americani:

„Domnule Președinte,

Suntem încântați să aflăm că pe 20 Iulie 2016, Curtea Constituțională a României a aprobat o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției, care constă în modificarea Articolului 48 din Constituția României de a defini căsătoria drept o uniune formată dintre un bărbat și o femeie. Am aflat și că peste trei milioane de cetățeni români au semnat o petiție în acest sens.
Vedem acest fapt ca pe o demonstrație a maturității democrației din România, chiar dacă încă destul de tânără, având în vedere faptul că în urmă cu nu foarte mult timp România era încă un stat comunist, iar cetățenii săi erau interziși de la exercitarea atribuțiilor constituționale și de la respectarea drepturilor civile. Înțelegem că următorul pas înainte de modificarea acestui amendament din Constituție constă în realizarea unui referendum care trebuie adoptat de Parlamentul țării.

Domnule Președinte, vă scriem pentru a vă încuraja să utilizați autoritatea cu care ați fost investit ca președinteal României pentru a vă asigura ca această problemă să fie adusă cât mai rapid în discuție și a fi votată de către Parlamentul român. Semnăturile reflectă faptul că o mare parte din cetățenii țării consideră că este necesară introducerea sintagmei neschimbată de mii de ani, prin care familia tradițională este formată dintr-un bărbat și o femeie.

Deoarece căsătoria este fundamentală și susține instituția unei societăți, suntem încrezători că vă veți asigura ca dreptul cetățenilor români de a decide printr-un referendum soarta celei mai importante instituții din istorie, familia și căsătoria, este respectată întrutotul.

Profităm de această ocazie pentru a reafirma faptul că cetățenii din Statele Unite apreciază prietenia profundă a poporului român și sperăm să continuăm această relație pentru progres și prosperitate. Vă rugăm să acceptați, domnule Președinte, faptul că vă purtăm un mare respect și vă dorim toate cele bune pentru dumneavoastră și poporul român. 

Cu sinceritate

Tim Walberg, Jeff Duncan, Trent Franks, Gregg Harper, Vicky Hartzler, Jody Hice, Randy Hulturen, Steve King, Steve Pearce, Peter, Roskam, Mark Walker, Daniel Webster, Ted S. Yoho”.

Demersul politicienilor americani, confirmat de sursele ActiveNews, vine și ca urmare a poziției afișate de Iohannis, care, în ieșirile publice pe acest subiect, a afirmat că nu ar dori organizarea referendumului, iar politicienii exploatează acest subiect, făcând aluzie, probabil, inclusiv la liderii PNL care, fie voalat sau nu, declarau că sprijină ideea organizării referendumului pentru modificarea Constituției.

După o serie de amânări, polemici aprinse și luări de poziție, luna trecută, Comisia juridică din Senat a adoptat, cu unanimitate de voturi, un raport de admitere a inițiativei cetățenești privind modificarea Constituției, în sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie. Prin urmare, modificarea legii fundamentale trebuie să fie făcută printr-un referendum național. 

Scrisoarea celor 13 congresmani vine să confirme noua direcție pe care o va impune administrația Trump în privința apărării familei și valorilor creștine. Asta după ce, în ultimii zece ani, administrația Obama a încurajat comunitatea LGBT. Iar unul dintre reprezentanții ei, ambasadorul sUA în România, Hans Klemm, a transmis de fiecare dată mesaje de susținere pentru parada gay de la București și chiar a făcut aluzii subtile pe tema necesității legalizarii căsătoriei între persoane de același sex și în România.

Cine sunt cei 13 congresmani americani care au sărit în apărarea „fanaticilor religioși” din România care doresc referendum pentru familie

O primă curiozitate care încolțește în urma scrisorii adresate de 13 congresmani americani președintelui Iohannis (în ceea ce privește susținerea referendumului solicitat de Coaliția pentru Familie), ține de identitatea semnatarilor acesteia. Cine sunt cei 13 reprezentanți ai legislativului american care au inițiat acțiunea de sprijin pentru stabilirea în Constituția României a căsătoriei ca act oficiat între un bărbat și o femeie?

Acțiunea acestora stârnește cu atât mai mult interesul, având în vedere că în SUA căsătoriile între persoane de același sex sunt legale din 2015. Astfel, printr-o hotărâre a Curții Supreme,  s-a extins recunoașterea căsătoriilor homosexuale de la cele 37 de state, plus Washington D.C., unde erau deja erau legale, la toate celelalte state ale SUA, permițând cuplurilor unisex să acceadă la aceleași drepturi consfințite pentru cuplurile heterosexuale.Amendamentul al Paisprezecelea fiind acela care le impune statelor să înregistreze căsătoriile dintre persoanele de același sex.

Tim Walberg (născut în 12 aprilie 1951) este un republican ce personifică în Casa Reprezentanților voința cetățenilor americani ai unuia dintre districtele Michigan-ului, începând cu 2007 până în prezent, cu o pauză de 2 ani (2009-2011). Walberg, ale cărui origini scandinave și-au spus cuvântul de mic, a început să muncească timpuriu în industria oțelului pentru a strânge bani să poată plăti studiile. A fost cursant al Western Illinois University și absolvent al Moody Bible Institute (MBI) în 1975. Ulterior, după 7 ani ca pastor al Union Gospel Church în Tipton, Michigan, în 1982 alege calea politicii, începându-și cariera ca și consilier în corpul reprezentanților legislativului din Michigan. 

Trent Franks (n. 19 iunie 1957) este un membru al partidului Republican care activează  din 2003 ca reprezentant al unuia dintre districtele Arizonei în camera inferioară a Parlamentului Statelor Unite (Casa Reprezentanților).  În 1984, în timp ce lucra ca inginer pentru o firmă de petrol și gaze, el și-a început cariera politică candidând pentru un loc în legislativul statului Arizona, în Camera Reprezentanților,  contra actualului democrat Glen Davis, un avocat, în districtul 20 din Central Phoenix. Franks a fost membru al organizației „Arizona Right to Life” și președinte ale Consiliului Creștin de Acțiune din Arizona, militând împotriva avortului și pentru înăsprirea pedepselor celor care abuzează minori.  În 1987 a fost numit de guvernatorul republican Evan Mecham în fruntrea Oficiului pentru problemele copiiilor din Arizona, o instituție responsabilă cu vegherea și coordonarea politicilor statului Arizona care au impact asupra copiiilor.

Mai mult, în 1987, Franks a fondat Institutul de Cercetări referitoare la Familie din Arizona (Arizona Family Research Institute), iar în 1992 a reușit să determine ratificarea unui amendament american  în Arizona care a a salvat mai mulți copii de la avort.

Jeff Duncan este ales ca reprezentant al Districtului 3 din Carolina de Sud din partea Partidului Republican. Este cunoscut drept un apărător al micilor întreprinzători, fiind premiat în acest sens de către Federația Națională a Afacerilor Independente. A fost președinte al Comisiei de Finanțare a Educației și Comisiei care studiază exploatarea offshore a gazelor naturale în Camera Reprezentanților. Este de meserie broker, are 3 copii și este baptist. Jeff Duncan a luat poziție împotriva imigrației necontrolate și a căsătoriilor între persoane de același sex.

Gregg Harper (n.1 iunie 1956) este un ,jurist, membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii reprezentând statul Mississippi. Totodată, acesta este membru al partidului Republican. Dintre succesele sale ca politician se evidențiază contribuția la implementarea „The Gabriella Miller Kids First Research Act”, un proiect de lege care a modificat direcția banilor din taxe care serveau la Fondul Electoral pentru Campania Prezidențială, și a îndreptat banii respectivi spre cercetare medicală, și stimularea studierii bolilor cum ar fi cancerul. Totodată, Gregg Harper este și diacon al Bisericii Baptiste care ține de regiunile Brandon și Mississippi, unde Gregg a avut și o activitate didactică de profesor.

Vicky Hartzler (n.13 octombrie 1960) este o reprezentantă a statului Missouri în în camera inferioară a Parlamentului Statelor Unite, începând cu 1995. Printre reușitele acesteia în politica americană, se regăsește implicarea și contribuția în adoptarea unei legislații care să faciliteze procesul de adopție. Mai mult, în 2000 Vicky Hartzler a și adoptat chiar un copil. Vicky Hartzler s-a mai evidențiat în 2012, după ce la o adunare orășenească în Missouri și-a exprimat îndoiala în ceea ce privește autenticitatea certificatului de naștere al lui Obama.

Jody Hice (n. 22 aprilie 1960) este un congresman al partidului Republican, reprezentând un district al statului Georgia, începând cu 2014. Acesta este un activist politic, pastor baptist și gazda unui show radio din SUA.

Mark Walker (n. 20 mai 1969) este un pastor din Carolina de Nord, membru al partidului Republican, și membru în Casa Reprezentanților din Congresul SUA, reprezentând districtul nr.6 al statului Carolina. Înainte de 2014, anul când a fost ales să reprezinte în parlamentul american, nu a mai avut funcții în Congres. Walker s-a remarcat ca unul dintre susținărorii înăspririi controalelor la granița cu Mexicul și combaterea imigrației. Mai mult, Walker a mai ieșit în evidență în încurajarea legislației din domeniul educației sau sănătății. A fost un contestatar a celebrului proiect „Obamacare”.

Steve Pearce (n. 24 august, 1947) este un politician american, membru al partidului republican, care reprezintă New Mexico în camera inferioară a parlamentului SUA. Acesta deține această funcție din 2003, cu o paiză de 2 ani (2009-2011). Pearce este și un veteran de război, acesta făcând parte din aviația americană în timpul Războiului din Vietnam.  Are peste 500 de ore la bordul unui C-130. Pearce are gradul de căpitan al aviației americane.

Peter James Roskam(n.13 septembrie 1961) este membru al partidului Republican și reprezintă statul Illinois în parlamentul SUA. În prezent deține funcția de președinte Comisiei de Supraveghere. Roskam a fost și membru al Senatului american, din poziția de unde a susținut înăsprirea legislației rutiere și a pedepselor pentru consumul de alcool la volan. Roskam este un nume simpatizat de susținătorii republicanilor și prin prisma faptului că s-a manifestat în mai multe rânduri ca fiind împotriva taxelor mari aplicate oamenilor de afaceri.

Steve King (n.28 mai, 1949) este un alt republican din Iowa, membru din 2003 în Casa Reprezentanților.  King este cunoscut ca fiind o fire foarte conservatoare, un „reprezentant” al dreptei, după cum îl identifică cunoscuții. King este un republican clasic, s-a făcut cunoscut ca un susținători al legislației pentru Războiul din Irak. Totodată, King a inițiat o campanie de combatere a sistemului fiscal american și a zonelor de unde sunt extrase taxele care servesc ulterior clinicilor unde se fac avorturi. Mai mult, King a fost un susținător al legislației pentru deținerea armelor. Steve King s-a manifestat și împotriva căsătoriilor dintre persoane de același sex, după ce i-a recomandat unui judecător al Curții Supreme din Iowa „să se pensioneze”, după ce judecătorul afirmase că interzicerea căsătoriilor homosexuale este neconstituțională.

Randy Hultgren (n. 1 martie, 1966) este un politician american, membru al partidului Republican, care reprezintă un district al statului Illinois în Camera Reprezentanților din 2011.  Hultgren este jurist la bază, doctor în Drept al Univeristății din Chicago. Randy a practicat o scurtă perioadă și ca avocat.

Daniel Webster (n.27 aprilie, 1949) este un politician american care a fost membru al Casei Reprezentanților între 2011 și 2013. Webster a făcut parte vreme de aproape 3 decenii din legislaturile statului Florida. Este un membru vechi al partidului Republican și are la bază ca și calificare profesia de inginer al Institutului de Tehnologii Speciale din Georgia. Webster este un promotor al conceptului de „homeschooling” și a folosit acest concept pe cei 6 copii ai săi, pe care i-a educat acasă. Totodată, Webster s-a făcut remarcat și prin faptul că a sprijinit în 1998 înăsprirea legislație pentru a limita numărul de divorțuri.

Theodore Scott Yoho (n.13 aprilie 1955) este un reprezentant al partidului Republican în Casa Reprezentanților începând cu 2012. La bază, Yoho este doctor veterinar și a deținut niște mici afaceri în zonda de nord a Floridei. Acesta s-a făcut remarcat prin sprijinul pe care l-a oferit actelor legislative care reglementau pedepse pentru cei care aplicau tratamente rele animalelor, dar și în politica de combatere a imigrației. Yoho este și el republican.

Astfel, o scurtă prezentare a semnatarilor este importantă deoarece ea personifică voința poporului american. Fiecare membru al Camerei servește un mandat de 2 ani, putând fi ales de un număr nelimitat de ori. Spre deosebire de președintele SUA sau de vicepreședinte care sunt aleși indirect de către un colegiu electoral, reprezentanții, aidoma colegilor lor din Senat, sunt aleși prin vot direct în circumscripțiile electorale unde locuiesc.

Atitudinea acestora este reprezentativă, cu alte cuvinte, pentru voința poporului american, a cărui libertate de conștiință poate însemna din ce în ce mai puțin comparativ cu drepturile acestei minorități. Acestea nu sunt însă singurele schimbări la care trebuie să ne așteptăm. Încă de anul trecut, revista Time scria că opinia publică trebuie să se aștepte la ridicarea unei mișcări sociale determinată să pună la îndoială și să schimbe credințele noastre „profund culturale”, pentru a promova agenda transsexualilor, după aceeași rețetă după care au promovat-o pe cea a homosexualilor, am putea adăuga noi. Este o problemă adusă spre dezbaterea opiniei publice odată cu transformarea deloc subtilă a fostului olimpic american Bruce Jenner în voluptuoasa Caitlyn Jenner.

 

29-12-2016
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu