Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1830

Știri interne - august 2016 (RO)

Tags: ;

 

Candela originală a Mariei Brâncoveanu readusă la biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, marţi, 09 august 2016, ora 11:00, o delegaţie a bisericii Sfântul Gheorghe Nou condusă de părintele paroh Emil Cărămizaru va aduce de la Muzeul Naţional de Istorie a României candela originală a Mariei Brâncoveanu, după cum informează Serviciul de presă al bisericii Sfântul Gheorghe Nou.

După 43 de ani, acest obiect de patrimoniu al bisericii Sfântul Gheorghe Nou, preluat în custodie de Muzeul Naţional de Istorie a României în anul 1973, va fi reaşezat cu o săptămână înainte de prăznuirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni deasupra mormântului Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, locul său iniţial. Demersurile întreprinse pe lângă Ministerul Culturii şi Muzeul Naţional de Istorie a României în vederea recuperării sale au durat aproximativ doi ani. *** ISTORIC Sursa: basilica.ro

Ziua Imnului Naţional: Patriarhul României îndeamnă la păstrarea şi promovarea simbolurilor naţionale

Ziua de 29 iulie este de mare importanţă pentru poporul român. Această zi este dedicată imnului naţional al României, Deşteaptă-te române! Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat adesea datoria credincioşilor de a cinsti simbolurile şi valorile neamului românesc:  Celebrarea marilor simboluri și valori ale neamului românesc este o datorie permanentă a tuturor! Imnul naţional Deşteaptă-te române, alături de limba, cultura şi credinţa strămoşească a poporului român reprezintă, după cum a susţinut în repetate rânduri Patriarhul Daniel,  un îndemn la păstrarea şi cultivarea identităţii naţionale: Imnul naţional, alături de alte simboluri naţionale: Drapelul României, Stema ţării şi Ziua naţională, ne îndeamnă să păstrăm şi să cultivăm sentimentul idenţităţii naţionale, care este intim fiecărei persoane şi depinde de felul în care fiecare interiorizează reperele sale identitare cele mai importante: limba, cultura şi credinţa.

Patriarhul României adresează tuturor românilor îndemnul de a respecta şi promova simbolurile unității şi identităţii noastre naţionale care sunt rezultatul multor eforturi şi jertfe ale strămoşilor noştri: Avem datoria să respectăm, să păstrăm şi să promovăm simbolurile unității şi identităţii naţionale ca fiind simboluri ale demnității poporului român, obținute cu multe jertfe de vieți omenești şi multe eforturi spirituale şi materiale, spre binele României şi bucuria românilor de pretutindeni. -  Sursa: basilica.ro

Rezoluţia românilor din diaspora, de la Izvoru Mureşului, trimisă autorităţilor române

Cea de-a 14-a ediţie a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului s-a încheiat cu adoptarea unei rezoluţii, trimise Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Guvernului şi partidelor politice. Reprezentanţii comunităţilor istorice de români din jurul frontierelor şi din diaspora formulează solicitări, precum: facilitarea obţinerii cetăţeniei române ori înfiinţarea de noi institute culturale.

Liderii de opinie şi reprezentanţii asociaţiilor de români subliniază, în rezoluţia adoptată, că românii din comunităţile istorice din jurul frontierelor României şi din Balcani sunt supuşi unui proces agresiv de asimilare, fără a beneficia de drepturile impuse de standardele europene pentru minorităţi naţionale. Ei cei crearea unui Minister al Românilor de Pretutindeni, adoptarea legii privind statutul, rolul şi funcţiile limbii române ca limbă oficială a României, pe modelul altor state membre ale Uniunii Europene, asumarea de către partidele politice româneşti de pe cele două maluri ale Prutului a unui pact pentru reunire, care să ducă, până în 2018, la integrarea completă a Republicii Moldova cu România, reînfiinţarea Oficiului pentru Republica Moldova în subordinea primului ministru, mărirea numărului de deputaţi şi senatori care să reprezinte proporţional numărul cetăţenilor români din diasporă şi Basarabia, înfiinţarea Institutului Cultural Român la Kiev şi Moscova, precum şi a unor filiale la Cernăuţi, Ismail şi Sankt Petersburg, facilitatea acordării cetăţeniei române pentru etnicii români din jurul frontierelor şi Balcani şi simplificarea procedurilor de redobândire a cetăţeniei române. Referitor la populaţia românească din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, participanţii la această ediţie a Universităţii de Vară de la Izvorul Mureşului mai solicită ca finanţarea asociaţiilor culturale româneşti să fie similară cu suma alocată de guvern Fundaţiei "Communitas" a maghiarilor din România şi interzicerea alocării de fonduri publice a manifestărilor cu caracter extremist. Ei mai cer şi asigurarea respectării statutului limbii române ca limbă oficială în administraţia locală şi o strategie de dezvoltare economică a acestei zone.

Un politician, despre festivalul UNTOLD: Se invocă AntiHristul!

Un politician clujean s-a arătat de-a dreptul revoltat de festivalul UNTOLD.: "Tinerii frumosi si sclavi au uitat cand urlau dupa Colectiv ca vroiau spitale, acum sunt de acord ca megacorporatiile satanico-masonice sa cheltuiasca milioane de euro pe aducerea unor artisti membri illuminati, ei sustinand prin cumpararea biletelor acest megaritual MASONIC. Pai nu isi merita soarta atunci? La acest eveniment se vehiculeaza pe langa invocarea AntiHristului (asta inseamna titlul UNTOLD - pentru cunoscatori) spalarea pe creier, colectarea energiei malefice, manipularea masei si sume enorme de bani. In momentul actual, omul nu este altceva decât un robot în carne și oase un suflet mort într-un corp încă viu dar plin de boli și păcate. Toată construcția socială actuală, bazată pe competiție și pe libertinajul ăsta defect, nu face decât să ne îndepărteze de ceva sacru, pur. Fuga si disperarea dupa bani, bani si iar bani. Să se întâmple toate acestea, au trebuit șterse valorile sănătoase din mintea si inima unui om, ca apoi, să se înlocuiască cu chestii simple pe care le poate pricepe rapid orice individ dezumanizat. Condusi de teamă, răutate, invidie, disperare marea majoritate a oamenilor au ajuns niște numere sau roboți. Niște rotițe, care sunt folosite pentru ca acest mecanism al răului in lume să triumfe. E trist până la țipat și lacrimi, dar triumfă. Pământul este locul necuratului majoritatea oamenilor aparținându-i și servindu-i direct sau indirect, știind sau neștiind. Sunt oameni, care azi se văd treziți și mâine , le observi somnul adanc. Îi vezi, cum simpla lor existență de zi cu zi nu este altceva decât o susținere etapizată a răului. Apoi, fiecare se uită în stânga și-n dreapta căutând țapi ispășitori de parcă și-au spart toate oglinzile din casă. Demență în masă, livrată prin televizor, ziare, filme, muzica, internet, școală, cluburi, etc. Apoi, aceste persoane cu sufletul vândut diavolului care îți explică, cum e perfect normal într-o societate modernă să întreții relații sexuale între persoane de acelasi sex, să te droghezi, să fumezi, să bei peste măsura, să furi, să minți, etc. In alte tari au legalizat sexul cu animalele, necrofilia si multe altele. ... Vreau să știți că cea mai bună zi în care trebuie să încercați să vă schimbați viața este ziua de azi. Mâine nu va aparține, doar Domnul e stăpân peste ea. Și stati liniștiți cei care imi scrieți, mă întreabati, mă judecati, mă huliți sau mă condamnați, nu dorm în biserică, dar m-am trezit cu rugăciuni și adorm cu ele. Pace vouă si sufletelor voastre! Amin", a scris Mihai Seplecan.

Cu discreție, Episcopia Ortodoxă a Caransebeșului ajută cu bani familiile ale căror case au fost distruse de inundații

În lunile iunie și iulie, precipitațiile au făcut probleme locuitorilor din Caransebeș. Atunci, sute de gospodării au fost inundate, apa pătrunzând în casele oamenilor. Pentru a-i ajuta pe cei afectați de vremea rea, Episcopia Caransebeșului a derulat o campanie de ajutorare a celor aflați în nevoie, mai ales a persoanelor care și-au văzut casele distruse sau grav avariate. În urma apelului Episcopiei Carasebeș, preoții și enoriașii au strâns peste 30.000 de lei, informează Basilica. Sursa citată precizează că acești bani vor fi distribuiți pentru 61 de familii ale căror gospodării au fost grav afectate.

Linkuri la ȘTIRI:

Părintele Galeriu - comemorare 

SUA critică BOR în Raportul de Țară 2015

Tineri ortodocși din toată lumea se întâlnesc la București

O noutate: preoţi ortodocşi revoluţionari - Andrei Pleşu

 

 

 

23-08-2016


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu