Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 2310

Un puternic atac online asupra Asociaţiei non-profit Lăcaşuri Ortodoxe

Tags: asociaţii ortodoxe; internet;
Un puternic atac online asupra Asociaţiei non-profit Lăcaşuri Ortodoxe


         Un puternic atac DDos (atac de conexiuni false simultane, de ordinul sutelor de miliarde de accesari simultan, care blocheaza intreg sistemul), dublat de un atac cu un virus, a fost lansat in luna aprilie asupra platformei web a Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (www.LONews.ro) şi asupra reţelei web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.Sf-Esc.ro). A fost un atac concentrat din mai multe localităţi (Iaşi /firmă+rezidenţial, Bucureşti /privat+firmă, Craiova, Tulcea, Galaţi, Slobozia, Călăraşi, Feteşti, Lehliu, Olteniţa, Giurgiu, Urziceni), în care s-a folosit o reţea foarte puternică formată din 90 de calculatoare (servere). In momentul de intensitate maximă au fost 12 atacuri simultane, de o intensitate inimaginabila pentru mintea omeneasca: 946Gbps, 428 grupuri de atac, 534 straturi.

     3 echipe NETCreator (din ţară şi din străinătate: NETCreator.ro si NETCreator.us), plus 7 echipe *** de voluntari si 1 echipa X reusesc sa diminueze atacul ilegal. În final, toate cele aproximativ 90 de calculatoare puse in joc de atacator pe tot parcursul zilei (19 aprilie) fusesera, cu ajutorul lui Dumnezeu, eliminate total (reduse la starea de nefunctionalitate).

    Calculatoarele Agenţiei de ştiri Lacaşuri Ortodoxe au fost devirusate şi reformatate, urmând apoi să fie reactivate toate bazele de date.

     „Un asemenea atac profesionist costă enorm, nemaivorbind de echipamentele folosite pentru asta (trebuie sa menţionăm ca cel mai mare atac de acest fel, inregistrat vreodata in lume, a fost de ordinul a 602 Gbps, asupra binecunoscutului lant de presa CNN). Despre cine este dispus sa faca acest lucru, speram sa va putem oferi mai multe informatii in viitorul apropiat, specialistii Serviciului specializat NETCreator al Asociatiei non-profit Lăcaşuri Ortodoxe®, impreuna cu cei ai Departamentului de presa al Episcopiei cercetand, in prezent, prin diferite software-uri evoluate, sursa exacta a atacurilor” – www.lonews.ro.

       Nu putem decât să ne bucurăm aflând că o asociaţie ortodoxă are oameni pregătiţi să poată face faţă unor asemenea atacuri.

     Până aflăm cine sunt atacatorii, ne putem gândi la ce or fi folosiţi cei 50 de milioane de euro cu care o puternica bancă din Romania a sponsorizat acum 1-2 ani asociaţiile de homosexuali sau care apără „drepturile” minorităţilor sexuale? Că dacă asociaţiile ortodoxe ar fi primit atâţia bani ar fi făcut „minuni”.  

P.S. Aflam ca, in chiar momentul anunţării transmiterii în direct a venirii Luminii Sfinte în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, a fost înregistrat un nou atac, iar la ora 15.30 intensitatea atacului a fost de peste 1200 Gbps, peste 750 grupuri de atac, 1000 straturi. Paginile platformei www.lonews.ro sunt acum în întregime vizibile.
 

30-04-2016
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Stelian Gombos - 23-06-2016:

 La ceas aniversar: Agenţia creştină de ştiri “Lăcaşuri Ortodoxe”, ajunsă la vârsta de zece ani de apariţie şi activitate neîntreruptă şi neîncetată, în demersul aşezării culturii şi spiritualităţii autentice în rostul firesc a multora dintre noi, cititorii ei, fideli, loiali şi credincioşi…

Stimate Domnule Preşedinte Cătălin Ion,

Ţin să mărturisesc faptul că întotdeauna, când am prilejul să citesc, să accesez ori să răsfoiesc o revistă culturală, spirituală sau duhovnicească mă bucur nespus de mult, deoarece constat că este mult folositoare multora dintre oamenii de cultură, preoţii şi credincioşii noştri, care sunt cititorii ei!...

            Acum, la ceas aniversar, cu prilejul ajungerii acestei prestigioase agenţii creştine la vârsta de zece ani de activitate editorială şi cultural - spirituală a Agenţiei, constat şi observ cu multă bucurie şi mulţumire sufletească că rolul şi rostul acestei Agenţii creştine „Lăcaşuri Ortodoxe” este acela de a-şi continua, pe mai departe, misiunea ei curat civică, educaţională, apologetică, profund spirituală şi autentic culturală şi românească.

             Sunt convins că, în pofida tuturor greutăţilor, a piedicilor şi a ispitelor, truditorii acestei agenţii religioase nu se vor opri aici ci vor continua să-şi dezvolte activitatea lor pe toate planurile, pe acest tărâm publicistic şi mediatic, inclusiv prin extinderea platformei, dezvoltarea site-ului şi consolidarea portal-ului, prin cât mai multe întâlniri cu cititorii, inclusiv în mediul virtual, online, electronic şi prin publicarea a cât mai multe cărţi, de folos cultural şi spiritual pentru cititorii ei şi nu numai!...

Întotdeauna, cu fiecare zi, informaţie sau comentariu ori ştire, mesajul acestei agenţii religioase, cu bogată activitate informaţională şi documentară, realizată în duhul unei acurateţi şi deontologii profesionale incontestabile, se înscrie cu prisosinţă în procesul transfigurărilor şi transformărilor instructiv – educative, culturale şi spirituale, atât de necesare omului contemporan, în goana şi în agonia lui prin lume.

Nu vă pot ascunde nestăvilita mea bucurie pentru această colecţie de informaţii, ştiri, comentarii, articole şi studii online ale Agenţiei creştine „Lăcaşuri Ortodoxe”, care mi-au descoperit frumuseţea unui discurs intelectual, cultural şi spiritual viu, simplu, dinamic, abordabil şi accesibil, ce ne cheamă şi ne provoacă la o acţiune şi activitate responsabilă în faţa propriei culturi, civilizaţii şi credinţe, îndrumaţi şi călăuziţi fiind de o atitudine echilibrată, plină de discernământ şi dreaptă socoteală.

Marele istoric şi savant Nicolae Iorga spunea, afirma undeva că omul rămâne în viitor doar cu ceea ce a putut da sau oferi altora.

Gândindu-mă la acest aforism, am senzaţia şi impresia că Domnul Director Cătălin Ion, dimpreună cu Doamna Anca Ion şi cu întreaga sa echipă, au fost întotdeauna şi permanent conştienţi de această vocaţie a omului, de “dăruitor” pentru cei din jurul său şi din neamul său, cel strămoşesc, creştinesc şi românesc.

Astăzi, din păcate, modelul şi exemplul dumnealui este tot mai greu de cuprins şi de asumat ori de însuşit în arealul personalităţii noastre, mult pretenţioase şi simandicoase.

Că nu este totul pierdut ne-o dovedeşte acest buchet, de acum însutit, al paginilor acestei prestigioase Agenţii, pe care domnia sa ni-l dăruieşte tuturor, spre luare aminte, lucrare şi împlinire.

Doresc să apreciez în mod deosebit seriozitatea, competenţa, realismul, discernământul, hărnicia şi dărnicia membrilor şi colaboratorilor care fac parte din acest veritabil colectiv redaţional, şi să-i felicit pe toţi pentru tot efortul depus în desfăşurarea activităţii lor, cu timp şi fără timp, rugându-mă ca Bunul Dumnezeu să le facă parte, în continuare, de mult succes, de mult spor şi de multe împliniri spirituale şi duhovniceşti, iar Agenţiei „Lăcaşuri Ortodoxe” care a ajuns acum la această cifră rotundă în acţiunea şi activitatea ei de rostuire a minţii şi a sufletelor multora dintre noi, cititorii ei fideli, loiali şi credincioşi, precum şi Preşedintelui, Directorului şi Redactorului ei, în persoana Domnului Ing. Cătălin Ion, le doresc să aibă parte de viaţă cât mai lungă, cu mult folos sufletesc şi cu mulţi cititori, să se bucure de realizările şi împlinirile de până acum, să le cultive şi să le înmulţească şi să le sporească, pe mai departe, îndeosebi pe cele de ordin spiritual - duhovnicesc, apologetic - misionar şi cultural - cărturăresc!...

 Dumnezeu să vă ajute, în continuare, tuturor, în tot lucrul cel bun! Amin!...

 Dumnezeu să vă ajute, să vă binecuvânteze şi să vă poarte, permanent, de grjă!...

Un sincer şi călduros „La Mulţi şi Fericiţi Ani!”

 Bucureşti – ianuarie 2016

 Cu aleasă preţuire  şi deosebită consideraţie,

Dr. Stelian Gomboş

mai mult...