Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1914

Comunicat de presă privind Sfântul și Marele Sinod Pan-ortodox

Tags: sinod panortodox;
Comunicat de presă privind Sfântul și Marele Sinod Pan-ortodox

 

La 29 martie 2016, a avut loc o prima reuniune a Secretariatului Sfântului și Marelui Sinod Panortodox la Centrul Ortodox al Patriarhiei de Constantinopol, în Chambésy, lângă Geneva, sub președinția Mitropolitului Ieremia al Elveției (Patriarhia de Constantinopol). Secretariatul Panortodox a fost stabilit în conformitate cu o decizie luată în cadrul Sinaxei Întâistătătorilor Bisericilor locale, care a avut loc în perioada 21-28 ianuarie. Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de către Mitropolitul Nifon de Târgoviște. 

Lucrarile Secretariatului s-au desfășurat sub președinția Mitropolitului Ieremia al Elveției, coordonator al Secretariatului Pan-ortodox.  La ședința Secretariatului au participat membrii desemnați de către diferitele Biserici Ortodoxe. Lucrarile au avut ca principal obiectiv luarea deciziilor de tratare eficientă a problemelor de procedură și de organizare. Vă prezentăm în continuare, comunicatyl de presă al Secretariatului:

"În cadrul lucrărilor, Secretariatul Pan-ortodox a dezbatut toate problemele legate de buna organizare a lucrărilor Sfântului și Marelui Sinod, fiind adoptate următoarele:

  1. Alcătuirea unei Comisii pentru crearea, funcționarea și conținutul site-ului web al Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, coordonat de Centrul Patriarhiei Ecumenice Ortodoxe din Chambésy-Geneva.
  2. S-a decis compunerea a 6 comisii ale Secretariatului Pan-ortodox, astfel:

1. Comisia de sprijinire a Secretariatului, pentru lucrarile sinodale în plen sau pe comisii sinodale;

2. Comisia modificărilor aduse în plenul Sinodului;

3. Comisia adăugării de amendamente ale Sinodului la textele în limbile oficiale ale

Sinodului, precum și semnarea textelor finale;

4. Comisia de asigurare a bunei funcționări a sistemului de interpretare simultană în limbile oficiale;

5. Comisia de acreditare a jurnaliștilor sau corespondenților și de informare mass media;

6. Comisia de publicare a actelor și deciziilor Sinodului, în limbile oficiale;          

C) Delegarea membrilor Comitetelor speciale ale Secretariatului Pan-ortodox, cât mai curând posibil, și transmiterea listelor cu numele consilierilor propuși de delegațiile acestora, precum și numele jurnaliștilor și corespondentilor propuși pentru acordarea acreditării de către Secretariatul Sinodului și eventualele numiri de personal auxiliar (stewarzi).

În cadrul ceremoniei de închidere, a fost citit proiectul programului de lucru al Sfântului și Marelui Sinod Pan-ortodox, pregătit de către Patriarhia Ecumenică, și au fost oferite detaliile care privesc funcționarea Comitetelor Secretariatului Pan-ortodox. - Chambésy, 30 martie 2016, Secretariatul Pan-ortodox al Sfântului și Marelui Sinod

*Patriarhia Bulgară a fost reprezentată de către Mitropolitul Ioan de Varna,  Biserica Ortodoxă a Greciei de Mitropolitul Hrisostom de Messinia,  Biserica Ortodoxă Rusă de Protopopul Nicolae Balasov, Biserica Ortodoxă Albaneză de Mitropolitul Ioan de Korca, Biserica Ortodoxă Poloneză de Episcopul Gheorghe de Siemiatice, Biserica Ortodoxă a Cehiei și Slovaciei de Arhiepiscopul Mihail de Praga, Patriarhia Ecumenică de Arhiepiscopul Iov de Telmissos, Patriarhia Alexandriei de Mitropolitul Alexandros de Nigeria, Patriarhia Antiohiei de Mitropolitul Siluan de Buenos Aires, Patriarhia Ierusalimului de Prof. Theodoros Yangou, Patriarhia Serbiei de Episcopul Irineu de Bačka, Patriarhia Georgiei de Mitropolitul Andrei de Gorij şi Aten, Biserica Ortodoxă a Ciprului de Mitropolitul Vasilios de Konstantia.

 

04-04-2016
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu