(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 2147

Ştiri externe (EXT) - noiembrie 2015

Tags: ;
Ştiri externe (EXT) - noiembrie 2015
  • RUSIA. Turcia să returneze Hagia Sophia, crestinilor

Duma de Stat a Rusiei a afirmat ideea ca renumita Catedrala Hagia Sophia (Sfanta Sofia) din Constantinopol (Istanbul) să fie redata Bisericii Ortodoxe, conform șefului Comitetului privind Proprietatea al Dumei, coordonatorul grupului parlamentar pentru protejarea valorilor creștine, Serghei Gavrilov.

Deputatul a spus că, pe 23 septembrie 2015, în Moscova, a fost inaugurata Moscheea catedrala din Moscova.

"Semnificația evenimentului a fost demonstrata de faptul ca, la ceremonia de deschidere, au participat Președintele rus Vladimir Putin, Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, Președintele palestinian Mahmoud Abbas și numeroase delegații de musulmani din întreaga lume, șefi de guverne și președinți ai parlamentelor din țările străine" - a spus parlamentarul.

Astăzi, când relațiile ruso-turce "trec printr-un test", sunt deosebit de importante inițiativele comune si propunerile de prietenie, a spus Gavrilov.

"Partea rusă consideră că este posibil să ne gândim de acum la Turcia, la Istanbul, la vechiul altar al lumii creștine - Hagia Sophia din Constantinopol (Sfânta Sofia) - vechea Catedrala bizantină, de care se leagă istoria universală a Bisericii Creștine. Ne așteptăm ca partea turcă să facă un pas amical - redând Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol, Bisericii Creștine"- a spus Gavrilov.
El a menționat că partea rusă este gata să participe financiar și să se implice în restaurarea monumentului creștin universal, cu cei mai buni oameni de știință din Rusia, din domeniul restaurărilor.

"Măsura ar ajuta Turcia și Islamul să demonstreze că buna înţelegere este mai presus de politică. Trebuie să returneze Hagia Sophia, crestinilor" - a spus parlamentarul. (www.lonews.ro)

  • RUSIA. Crucea şi semiluna împreună

În Deșertul Sinai, pe locul in care s-a prabusit avionul rusesc A321 "Kogalymavia", au fost instalate o cruce si o semiluna, de catre serviciile rusesti de interventie de urgenta.

Amplasarea acestora a putut fi posibila, după obținerea permisiunii Armatei Egiptene, conform LifeNews.

Prăbușirea Airbus-ului 321, al companiei aeriene "Kogalymavia", a avut loc pe 31 octombrie, în partea de nord a Peninsulei Sinai. La bord se aflau 224 de persoane, dintre care 217 pasageri. In aeronava existau peste 20 de copii, dintre care cel mai tanar avea doar zece luni. Nici unul dintre pasageri și din membrii echipajului nu a supraviețuit. Desi numarul mortilor a fost unul foarte mare, cel mai posibil ca rezultat al unui alt atac terorist, presa internationala a vorbit mai putin despre acest subiect, fiind vorba despre un avion rusesc. (www.lonews.ro)

  • RUSIA. Putin – cea mai puternică personalitate din lume si singurul apărător al creştinilor. Obama – liderul mişcării lui anticrist

Vladimir Putin, Președinte al Rusiei, a fost ales drept cea mai puternica persoana a lumii, pentru al treilea an consecutiv, de Forbes.

Angela Merkel - Cancelarul Germaniei - se află pe al doilea loc, iar Președintele Obama al SUA se află pe locul trei. Papa Francisc este pe poziția a patra.

Vladimir Putin a inregistrat succese în mai multe probleme mondiale, în special în cele din Orientul Mijlociu, Siria, NSA și Ucraina. Președintele Putin a avut întotdeauna o pozitie superioara fata de omologii săi occidentali.

Suportul profund al lui Putin in apărarea creștinilor din întreaga lume și ridicarea vocii sale împotriva persecutării creștinilor au provocat admiraţie în rândul a milioane de oameni. Mai mult, el este un creștin ortodox ferm, considerat a fi foarte apropiat de Patriarhia Moscovei. În timpul mandatului său, Guvernul Rus a retrocedat un număr mare de proprietăți Bisericii Ortodoxe Ruse, care fuseseră confiscate de autoritățile sovietice.

Într-un interviu acordat ziarului frantuzesc "Valeurs actuelles" ("Valori actuale") Președintele Siriei, Bashar Assad a declarat despre Vladimir Putin, ca a ramas singurul apărător al civilizației creștine. "Când analizez starea lumii, îmi dau seama că Vladimir Putin este singurul apărător al civilizației creștine" - il citează RIA Novosti pe Bashar al-Assad.

Intr-o excursie în Rusia, liderul american religios Franklin Graham a lăudat protecția oferita de Președintele Vladimir Putin "Creștinismului tradițional", inclusiv adoptarea legii care incriminează în mod eficient discursul pro-gay (propaganda gay).
Într-un interviu acordat ziarului Moskoviskii Komsomolet, Graham l-a criticat pe Președintele Obama pentru sprijinirea "politicilor care contrazic învățăturile lui Dumnezeu", laudandu-l pe Putin pentru "protejarea tinerilor rusi în fata propagandei homosexuale", adăugând că "homosexualii nu pot avea copii, ci ii pot lua pe cei ai altor oameni", potrivit unei transcrieri a interviului, din ziar:
"Am auzit că l-ati numit pe Barack Obama 'liderul mișcării lui antihrist'. E adevărat? Ce părere aveți despre actualul Președinte al Statelor Unite?"

"L-am întâlnit pe Președinte de mai multe ori. E o persoană foarte placuta. Dar susține și promovează politici care contrazic învățăturile lui Dumnezeu. Ca creștin, cred că avortul este o crimă; el il acceptă. Homosexualitatea și căsătoria între persoane de același sex sunt păcate împotriva lui Dumnezeu; iar Președintele le promovează. Eu nu sunt împotriva homosexualilor ca oameni. Dar Dumnezeu a poruncit ca o căsătorie trebuie să aiba loc între un bărbat și o femeie. Și apreciez foarte mult că Președintele Putin ii protejeaza pe tinerii ruși împotriva propagandei homosexuale; doar pentru a le da posibilitatea sa creasca și sa ia o decizie pentru ei înșiși. Din nou, homosexualii nu pot avea copii, ci pot lua copiii altor oameni. Eu cred că Președintele Obama (și voi repeta, este o persoană foarte placuta) conduce America pe drumul gresit. A adoptat o poziție împotriva lui Dumnezeu".

Situația în ceea ce privește religia in SUA este în declin. Secularismul, care nu este aproape cu nimic diferit de comunism, este o mișcare ateistă. Țara noastră este din ce în ce mai mult și mai mult seculara, mai ateista, scotandu-L pe Dumnezeu din guvernare, scotandu-L pe Dumnezeu din școli. Suntem martorii unei Americi care isi pierde multe libertăți religioase. În țara dumneavoastră, în ultimii 30 de ani, am văzut schimbări pozitive. Dar, în aceeași perioadă de timp, în SUA, schimbările au fost negative.

Într-o întâlnire cu Patriarhul Kirill, lider al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a aparut pe larg în mass-media rusă (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®), Graham a spus: "Când eram tânăr, eram îngrijorat de faptul că lumea va deveni ateista sub influența comunismului, dar în timp ce comunismul a căzut, ateismul se deplaseaza oriunde. Din păcate, propriul meu Președinte promovează ateismul. Am vorbit despre acest lucru cu Președintele Obama, dar nu a înțeles. Din păcate, el nu are o viziune crestina asupra lumii".

Potrivit unui alt raport, Graham i-a spus Patriarhului Kirill: "Multe Biserici din America au început să susțină homosexualitatea. Acest lucru este teribil, este un păcat și vine împotriva lui Dumnezeu".

"Va chem sa va rugati pentru Președintele Rusiei, care protejeaza Creștinismul tradițional", a spus Graham.

Graham a luat parte la un forum pe tema "Religie și Pace", alaturi de mai multi lideri religioși.

Graham și Patriarhul Kirill au anuntat un plan de de organizare a unei conferințe internaționale privind persecutarea crestinilor din Orientul Mijlociu.(www.lonews.ro)

  • RUSIA. Apel pentru o nouă ordine mondială, bazată pe dreptate

Șeful Departamentului Sinodal pentru Relatii intre Biserică și Societate al Bisericii Ortodoxe Ruse, protopopul Vsevolod Chaplin, a declarat că Rusia trebuie să devină un centru de greutate pentru oamenii din diferite țări care doresc să schimbe lumea.

"Oamenii caută dreptatea, sensurile ultime, o nouă ordine mondială. Trebuie sa le permitem să-şi realizeze visul paşnic, legal, dar foarte direct. Trebuie să-i aducem pe acești oameni împreună", a spus acesta.

"Trebuie să identificam cele mai bune idealuri, luptând împotriva sistemelor care provoacă nedreptate și a elitelor care dictează peste voința popoarelor", a spus preotul. "Dacă vom putem susţine visele cele mai intime și îndrăznețe ale oamenilor din întreaga lume, atunci nu ne vor mai speria nici terorismul, nici extremismul. Ideologic, spiritual și moral, vom fi mai puternici decât orice forță malefică", a spus el.

Terorismul trebuie să fie înfruntat cu forţa, dar, cu toate acestea, forța nu este suficientă, deoarece "chiar si cele mai puternice armate și servicii de informații vor fi în imposibilitatea de a învinge amenințarea, atunci când ea a cucerit inimile și mințile oamenilor", a declarat preotul.

Unii oameni se alătură Statului Islamic, o organizație teroristă interzisă în Rusia, în căutarea dreptăţii la nivel global, dar "se înșeală" și sfârșesc "în mâinile ucigătoare si extrem de murdare", a spus preotul.

"Noi, Rusia, avem nevoie de cei mai buni oameni, care vor să schimbe lumea. Să vină la noi, sa se unească cu noi din diferite țări, și poate, să vină aici pentru a lucra împreună", a spus el. . (www.lonews.ro)

  • GRECIA

Mitropolitul Ambrozie de Kalavria a criticat legile adoptate de Parlament, în cadrul celui de-al treilea memorandum cu creditorii: "Aceste legi dure și inumane duc la decapitarea Greciei. Aeroporturile din Grecia au fost deja vândute germanilor. A început înstrăinarea averilor și a rezervelor de aur ale țării". Pe lângă "distrugerea idealurilor ortodoxe", se face şi "vânzarea Greciei", a scris episcopul.

  • UCRAINA

Pentru a obţine de la UE liberalizarea regimului de vize deputaţii ucraienieni au votat introducerea în Codul Muncii a nediscriminării pe motive de "orientare sexuală" și "identitatea de gen" în relațiile de muncă.

30-11-2015


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu