(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1772

Ştiri externe (EXT) - octombrie 2015

Tags: ;

Grecia. Creştinismul atacat şi în Grecia de chiar conducerea ţării

            În Atena se va construi prima moschee. Consiliul de Stat a respins apelul locuitorilor pe motiv că trebuie protejate drepturile musulmanilor şi trebuie respectate tratatele internaţionale semnate. În plus, moscheea va fi construită pe banii statului grec, Ministerul Dezvoltării alocând deja aproape un milion de euro (că la datoria de sute de miliarde ce mai contează!).

            De asemenea, guvernul grec a întocmit şi un proiect de lege care facilitează retragerea elevilor de la ora de religie din şcoală.

            Conform Arhiepiscopului Atenei, guvernul elen este forţat de creditori şi de tratatele internaţionale semnate să impună măsuri de schimbare a societăţii în sensul ştergerii istoriei şi tradiţiilor naţionale, a desfiinţării familiei, a impunerii de lucruri stricăcioase, totul în totală lipsă de respect faţă de poporul pe care îl conduce.

VATICAN. Biserica Catolică nu mai e catolică (universală)!

            Papa a hotărât ca Diocezele catolice să abordeze căsătoria şi familia funcţie de contextul local. Dăm un exemplu: dacă în Marea Britanie este permisă adopţia copilului de către o familie gay şi o astfel de familie se prezintă la un aşezământ catolic pentru copii ca să adopte un copil, cererea îi va fi aprobată. Astfel aşezământul nu are probleme cu legea, dar Biserica are probleme cu doctrina, cu credinţa, la care... renunţă.

            Cardinalul Georgw Pell a comentat cum că papa a promis că doctrina nu va fi atinsă, dar "catolic" înseamnă "universal", nu "continental". 

ANGLIA. Biserica Angliei îşi transformă bisericile în magazine şi depozite!

Pentru a "supraviețui", comunitățile rurale au propus transformarea bisericilor lor în magazine rurale, oficii poștale, depozite alimentare sau centre expoziționale.

Biserica Angliei isi va spori numărul așa-numitelor «biserici festive» - «biserici de cult festiv", in care sa se slujeasca numai la Paști, de Crăciun, și posibil la unele sarbatori mari religioase. 

Motivul acestor decizii il constituie lipsa fondurilor pentru întreținerea lacasurilor și, totodata, reducerea numărului enoriașilor, conform Blagovest-Info. (Lacasuri ortodoxe)

SPANIA. Primăria Majadahonda a decis demolarea Monumentului Moţa Marin

Marţi, 29 septembrie 2015, Consiliul Local al Primăriei Majadahonda, Spania, a hotărât demolarea Monumentului ridicat în memoria eroilor martiri Ionel Moţa şi Vasile Marin.

Potrivit articolelor apărute în presa spaniolă şi a postărilor de pe site-ul Primăriei aflăm că solicitarea demolării Monumentului a fost făcută de către reprezentanţii PSOE (Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol), Somos Majadahonda (Suntem Majadahonda) şi Izquierda Unida (Stânga Unită). Reprezentanţii locali ai Partidului Popular aflat încă la guvernare, deşi majoritari în componenţa Consiliului Local, au hotărât să se abţină de la votarea acestei moţiuni. Astfel prin voturile grupărilor de stânga propunerea a fost adoptată.

În textul solicitării se cere demolarea Monumentului în cel mai scurt timp posibil, cel târziu până la finele anului 2015. Totodată se vorbeşte despre construirea unui alt monument sau despre amplasarea unei plăci comemorative închinate „păcii” într-un alt loc, mai potrivit.

Monumentul se află într-o extremitate a oraşului Majadahonda în apropiere de Cimitirul Central. Este amplasat pe un teren privat. Din acest motiv Primăria a declarat că va căuta metodele legale prin care să poată duce la îndeplinire hotărârea de demolare.

În anul 2007 Spania a adoptat celebra Ley de la Memoria Historica (Legea Memoriei Istorice). Acestă lege prevede printre altele demolarea tuturor monumentelor şi simbolurilor franquiste excepţie făcând doar acele monumente care au utilitate privată şi care nu generează acte comemorative publice. Totodată, legea instituie „reparaţii morale şi dreptul la recuperarea memoriei” pentru victimele războiului civil spaniol şi ale „dictaturii franquiste”. Sentinţele date pe criterii politice, ideologice şi religioase în timpul regimului Franco sunt declarate ilegitime şi se revocă, iar luptătorilor din brigăzile comuniste internaţionale, care au luptat împotriva lui Franco, li se acordă post mortem cetăţenia spaniolă. Legea incriminează practic integral regimul Generalului Francisco Franco, declarându-i eroi şi victime numai pe comuniştii spanioli şi pe cei care au luptat alături de aceştia.

În baza acestei legi s-au dărâmat sau demontat până acum aproape toate monumentele naţionaliste ridicate în timpul regimului Franco. Aşa au dispărut plăcile comemorative, statuile lui Franco, efigiile care îi afişau chipul, monumentul închinat lui Jose Antonio Primo de Rivera etc. Monumentele rămase încă în spaţiul public sunt permanent vandalizate şi profanate.

În ultimii ani s-a încercat inclusiv demolarea minunatei Cruci de la Valle de los Caidos. În urma unui proces dificil a fost retrasă sentinţa care prevedea demolarea ei, însă a fost „curăţată” de orice simboluri şi inscripţii legate de franquism. Mai mult, în tot perimetrul Valle de los Caidos, sunt interzise orice acţiuni comemorative de tip naţionalist sau politic.

Propunerea recent votată la Majadahonda vine pe fundalul acestei Ley de la Memoria Historica argumentând faptul că Monumentul Moţa Marin, deşi se află pe teren privat, este de acces public şi serveşte drept loc de pelerinaj şi de comemorare anuală pentru naţionaliştii români şi spanioli. Mai mult stângiştii susţin că spaţiul pe care se află Monumentul s-a transformat într-o groapă de gunoi. Uită să menţioneze faptul că perimetrul în care se află Monumentul este permanent vandalizat şi profanat de comuniştii şi anarhiştii care au distrus şi gardul care împrejmuia Monumentul şi terenul aferent lui.

Monumentul din Majadahonda a fost ridicat în 1970 în memoria lui Ionel Moţa şi Vasile Marin, comandanţi legionari, căzuţi în timpul războiului civil spaniol la 13 ianuarie 1937, în timp ce luptau în apropierea Madridului împotriva trupelor comuniste.

Cultul celor doi martiri eroi a fost instituit la 13 ianuarie 1941, data primei comemorări făcute la Majadahonda pe locul tranşeei în care au murit Moţa şi Marin. Din 1947 cultul ia amploare şi se instalează prima cruce de piatră în memoria celor doi. La iniţiativa legionarilor din exil şi sub supravegherea Comandantului Horia Sima s-au strâns banii necesari achiziţionării terenului şi demarării construcţiei Monumentului care a fost inaugurat şi sfinţit în data de 13 septembrie 1970. Anual în jurul datei de 13 ianuarie, români şi spanioli, aduc cinstire şi recunoştinţă jertfei date de români în timpul luptei împotriva comunismului din Spania.

Terenul s-a aflat întotdeauna în proprietatea privată a unei Asociaţii Româno-Hispane, iar toţi banii folosiţi în achiziţionarea terenului şi ridicarea Monumentului au provenit exclusiv din donaţii private, statul spaniol franquist neavând nicio contribuţie în acest sens. Teoretic nicio lege nu poate încălca o proprietate privată în niciunul dintre statele europene.

Mai presus de legi şi de oameni este numai Dumnezeu şi nădejdia noastră către El se îndreaptă acum şi întotdeauna. (de Cezarina Condurache, în Permanenţe nr.9/2015)

28-10-2015


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu