(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1617

Îndemn al Patriarhiei la respectarea celorlalte culte religioase

Tags: ;
Îndemn al Patriarhiei la respectarea celorlalte culte religioase

Patriarhia Română dezaprobă iniţiativa personală a cetăţeanului bucureştean care a încercat să descurajeze comunitatea musulmană din Bucureşti în intenţia ei de a-şi construi un lăcaș de cult, profanând cu carne de porc terenul alocat de Guvernul României pentru o moschee.

Gestul regretabil, chiar dacă izolat, denotă lipsă de respect şi toleranţă faţă de credinţa şi tradiţia unei comunităţi religioase. O astfel de provocare poate oricând avea drept consecință o inițiativă similară asupra unei comunităţi ortodoxe române minoritare din Europa sau din alte părți ale lumii unde se află români. În contextul lumii de azi, este ușor să provocăm conflicte, cu consecințe imprevizibile, dar e mai înțelept să le evităm.

Patriarhia Română respinge orice formă de discriminare şi îndeamnă la respect, înţelegere şi toleranţă faţă de cei de alt neam, cultură şi credinta, deoarece, potrivit legii, cultele religioase trebuie să fie promotoare ale păcii sociale.

Totodată, Patriarhia Română dorește din partea cultului musulman lămuriri oficiale privind necesitatea, dimensiunile, scopul şi impactul unei noi moschei în Bucureşti, pentru o corectă informare a credincioșilor creștini ortodocși.

 

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

 

27-08-2015


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
teo - 03-09-2015:

REPECT NU INSEAMNA CA ORICE ALOGEN SA-SI FAC DE CAP PE MOTIVE RELIGIOASE IN TARA MEA  ! MUSULMANII AU FOST SI SUNT RESPECTATI DAR SA NU SE INTINDA MAI MULT DECAT LE PERMITE PLAPUMA .NU DORIM NICI O MOSCHEIE IN CAPITALA TARII !