Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 2198

Știri externe - iulie 2015 (EXT)

Tags: ;

RUSIA: Sfântul Sinod al Bisericii Ruse a respins unul dintre proiectele documentelor ce vor fi discutate la Sinodul Pan-Ortodox din 2016

Sfântul Sinod al Bisericii Ruse a respins unul dintre proiectele documentelor ce vor fi discutate la Sinodul Pan-Ortodox din 2016, relateaza pramvir.com. Proiectul, intitulat “Contribuția Bisericii Ortodoxe la triumful păcii, dreptății, libertății, frățietății și iubirii între națiuni și la eliminarea discriminărilor rasiale și de alte forme” a fost caracterizat drept “inacceptabil în forma sa prezentă” de către Sinod. Organismul eclezial a recomandat aprobarea unui alt proiect de document, intitulat “Importanța postului astăzi”, și a mai recomandat, de asemenea, adoptarea unor schimbări aduse textului de către comisia biblică.

GERMANIA: Cancelarul german Angela Merkel se opune căsătoriei gay

Creștină evanghelică practicantă, căsătorita de două ori, cancelarul german Angela Merkel a luat poziție împotriva 'căsătoriei' gay. Cancelarul nu acceptă căsătoriile între homosexuali, aceasta considerând că termenul de "căsătorie" ar trebui să defineasca ideea de "conviețuire între un bărbat și o femeie", potrivit unui interviu pentru LeFloid, citat de Sputnik. În luna mai, în urma referendumului din Irlanda, cancelarul a exclus posibilitatea de recunoaștere a 'căsătoriei' între persoane de același sex în Germania.

Reacție a ortodocșilor din America privind legalizarea căsătoriei gay în SUA

Într-un interviu acordat publicației ruse Pramvir, Protopopul Victor Potapov, paroh al Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Washington DC, a declarat cu privire la acest subiect: "Să vă spun adevărat, ne simțim ca și cum am fi în doliu. Desigur, nimeni nu a fost surprins de faptul că s-a întâmplat asta. Cu toții înțelesem că majoritatea Curții Supreme va vota în favoarea deciziei de înregistrare a căsătoriilor între persoane de același sex. Totul a început cu mult timp în urmă. Acum, aceasta este rezultatul.

(...) Sunt, de asemenea, foarte preocupat de ceea ce se va întâmpla în continuare. Ce grup va mai cere, acum, egalitate? Acum, cineva ar putea spune: de ce nu se va legaliza, spre exemplu, poligamia? Aceasta deja s-a mai intamplat în istoria americană, printre mormoni, iar acum, oamenii vorbesc despre ea din nou. De ce nu poate un barbat să aiba mai multe soții, și o femeie câțiva soți? În plus, nu-i așa, într-un anume sens, nu pare a fi chiar mai natural decât căsătoria între persoane de același sex? Deci, cine știe ce ne așteaptă - și ce vor învăța, de acum, copiii și nepoții noștri în școli? Este într-adevăr deranjant pentru noi toți, pentru că acum homosexualitatea este considerată normă, aceasta va fi introdusă în programa școlară, copiii vor crește cu ea și se vor obisnui cu ea. Asta se dezbate deja în consiliile școlare din diferite regiuni ale Americii. În unele locuri se apără abordarea tradițională în educația sexuală a copiilor, iar alții, care sunt mai liberali, le spun deja pur și simplu copiilor, că un copil poate avea doi tați, fără mamă, iar familiile netradiționale sunt prezentate ca normă. Noi știm ce se va întâmpla, atunci. Acum, când căsătoria între persoane de același sex a fost legalizata în țară, a devenit doar o chestiune de timp până când o propagandă va fi lansată pentru promovarea în școli. Părinții care sunt nemulțumiți și au alte opinii își vor putea educa acasă copiii, sau îi vor trimite la școli religioase, dar în școlile obișnuite totul va fi "în condițiile legii"."

CONSTANTINOPOL: Consultări între Biserica Rusă și Patriarhia Constantinopolului privind Sinodul Pan Ortodox

Pe 6 iulie, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului pentru Relatii Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului, la reședinta din Fanar a Patriarhiei de Constantinopol. Pe parcursul unor discuții lungi, părțile au dezbătut un spectru larg de probleme, privind cooperarea inter-Bisericească în pregătirile destinate organizării unui Sinod Pan-Ortodox planificat să aibă loc în 2016, precum și alte subiecte de pe agenda relațiilor bilaterale dintre Patriarhiile de Constantinopol și Moscova. Mitropolitul Ilarion a împărtășit viziunea sa asupra situației din Orientul Mijlociu și din alte regiuni ale lumii. Printre temele discutate, s-a numarat și pregătirea sărbătorilor care vor marca un mileniu de prezență rusească pe Sfântul Munte Athos.

RUSIA: Acord între Ministerul Sănătății și Biserica Ortodoxă Rusă, pentru prevenirea avorturilor

Ministerul Sănătății din Rusia a semnat un acord cu Biserica Ortodoxă Rusă, care include prevenirea avortului și furnizarea de îngrijiri paliative. Acordul prevede cooperarea privind "protecția mamei și a copilului, inclusiv sănătatea reproducerii, promovarea valorilor familiei și prevenirea avortului". Acordul include acțiuni comune cu instituțiile medicale.

 

27-07-2015


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu