Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noi. PROMOTIINr. vizualizari: 3280

Sbornicul - culegere despre rugaciunea lui Iisus (CARTE)

Tags: ;
Sbornicul - culegere despre rugaciunea lui Iisus (CARTE)

Este o realitate faptul că noi nu știm să ne rugăm (Romani 8, 26), că de obicei rugăciunile nostre sunt pragmatice și necurate, că în ele sunt amestecate dorințe trupești a căror împlinire ne-ar aduce vătămare. Rugăciunile noastre, chiar în forma lor curată, în cea mai mare parte sunt slabe, lipsite de viață și, prin urmare, fără efect.
Cum pot deveni rugăciunile noastre puternice și pline de viață? Cum se poate reaprinde focul în cădelnița sufletului nostru și cum suflarea de sus a harului dumnezeiesc menține aprins acest foc? Toate aceste lucruri încearcă să ni le deslușească lucrarea de față, pe care o reedităm într-un singur volum și o numim Sbornicul.
Culegere bogată de texte, alcătuită prin anii 1936 de egumenul Hariton, ne aduce în față mulțime de părinți trăitori ai rugăciunii din mediul slav, dar nu lipsesc nici nevoitori celebri din spațiul românesc cum ar fi Sfântul Paisie de la Neamț sau Cuviosul Vasile de la Poiana Mărului.
În centrul preocupărilor fiind mai ales rugăciunea atât de cunoscută: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul", precum și diferite tehnici ale practicării ei, le dăm o șansă și celor ce sunt ispitiți să pășească pe lângă adevăr, apelând la diferite sisteme necreștine orientale, în mod special la yoga.
Nădăjduim ca, alături de Pateric și Limonariu, Sbornicul să fie o desfătare sufletească pentru toți cei care doresc să se ridice mai presus de nimicnicia clipei de față.

Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului

Detalii despre carte / COMANDA

28-06-2015


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu