Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1314

Sfânta Împărtășanie a fost interzisă în Toronto - Canada

Tags: Euharistia; Sfanta Impartasanie;
 

Din păcate, iată că profeția Pr. Elpidie privind interzicerea Sfintelor Taine începe să se adeverească. Iată ce avertiza părintele Elpidie:

 „Să știți că în acele zile, deoarece Satana știe că doar Sfintele Taine vor da oamenilor această putere, Lucifer va interzice prin lege Împărtășania. Va veni vremea cand cei ce vor vorbi impotriva homosexualilor si a homosexualitatii va fi luptat si va fi persecutat. Acestea le pregătesc conducăatorii satanici ai lumii și din păcate în alte țări se întâmplă lucruri mai groaznice. De aceea, copii, să aveși mare dragoste și credință în Dumnezeu.”

Pe 20 iunie, guvernul orașului Toronto a emis noile măsuri COVID-19 revizuite, conform cărora toate lăcașurile de cult trebuie să respecte următoarele cerințe: se interzic toate activitățile cu privire la oferirea Sfintei Împărtășanii credincioșilor, la recomandarea medicului șef de sănătate din Ontario, informează Ortodoxinfo.ro.

Avizul COVID-19 al Ministerului Sănătății din Ontario solicită „Suspendarea [activității] care crește riscul de transmitere a bolii, inclusiv, „împărtășirea sau distribuirea de materiale sau obiecte, care pot include, dar nu se limitează la: cărți, Împărtășanie, microfoane, covorașe de rugăciune, șaluri de rugăciune, apă etc.”

Conform noilor îndrumări, se suspendă de asemenea, „activitățile de cântare interioară și serviciul de cor” și se limitează numărul credincioșilor la slujbele religioase la cel mult 30% din capacitatea Bisericii. De asemenea, Departamentul de Sănătate Publică din California a interzis săptămâna trecută cântările bisericești.

Mitropolia ortodoxă greacă din Toronto, a Patriarhiei Constantinopolului, a publicat pe YouTube un videoclip al slujbei de duminică, 5 iulie, de la Biserica Sf. Nicolae din Toronto. În videoclip se poate vedea cum părintele Fanourios Pappas transmite vizibil emoționat enoriașilor săi că, chiar cu o seară înainte, fusese informat de autoritățile eparhiale, că nu mai are voie să ofere credincioșilor Sfânta Împărtășanie. Metropola greacă din Toronto este condusă de mitropolitul Sotirios. Deși videoclipul complet nu mai este disponibil, partea în care părintele Fanourios face acest anunț a fost repostat.

Referindu-se la „persecuția Bisericii”, părintele Fanourios le spune enoriașilor săi:

„Frații mei, astăzi, am o mare tristețe. Noaptea trecută, ni s-a spus de la Arhiepiscopia noastră că orașul Toronto a interzis Sfânta Împărtășanie pentru zona Toronto și se pare că persecuția Bisericii continuă. Nu am cuvinte să-mi exprim dezamăgirea și tristețea. Și simt că nu pot să împărtășesc cu voi astăzi nicio predică, deoarece simt că nu pot vorbi despre credință, nu pot vorbi despre Hristos. Simt doar, ca în acest moment să-i cer lui Dumnezeu să ne ierte, să ne ierte mica credință, să ne ierte slăbiciunea, să ne ierte, pentru că nu suntem vrednici să păstrăm marea binecuvântare a credinței ortodoxe.”

În videoclipul complet, s-a putut vedea cum părintele Fanourios s-a întors în altar, a adus potirul și cu glasul tremurând de emoție a spus: „Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste apropiați-vă! ”, apoi s-a întors imediat în altar.

10-07-2020
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu