Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente. Apeluri. PetitiiNr. vizualizari: 4128

Copiii din Ţara Făgăraşului aduc mângâiere şi bucurie

Natalia Corlean
Tags: copii;
Copiii din Ţara Făgăraşului aduc mângâiere şi bucurie

      Cu ocazia declarării anului 2012 ca „An omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor”, Patriarhia română a organizat un concurs naţional de miniproiecte care vizează implicarea socială şi filantropică a celor mici. La acesta au participat şi 12 grupuri de copii din parohiile Ţării Făgăraşului, coordonaţi de preoţii lor parohi.

     Concursul s-a adresat copiilor, preoţilor şi cateheţilor care lucrează în programul „Hristos împărtăşit copiilor”, urmărind să implice copiii în activităţi social-filantropice. Scopul este de a cultiva dragostea faţă de aproapele şi de a-i educa pe copii în sensul ajutorării semenilor aflaţi în suferinţă: bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonaţi sau în situaţii speciale, familii sărace etc.

      În cadrul miniproiectelor pe care le-au realizat pentru acest concurs, copiii au avut mai întâi o campanie de strângere de fonduri; în general au confecţionat felicitări, mărţişoare sau diferite obiecte decorative, în schimbul cărora au obţinut fondurile pe care apoi le-au folosit în ajutorarea celorlalţi. Cei care au atras atenţia copiilor prin suferinţa lor au fost în general vârstnici singuri, persoane cu dizabilităţi sau familii cu probleme, cărora cei mici au dorit să le aducă bucurie şi mângâiere.

      Proiectele sunt evaluate în funcţie de conceperea lor, de modul organizării strângerii de fonduri şi de aplicarea lor – mărturiile celor implicaţi, promovarea, eficienţa şi continuitatea. Echipele care vor întruni cel mai mare punctaj, câte 3 din fiecare din cele două protopopiate făgărăşene, vor participa la faza următoare, organizată la nivelul Arhiepiscopiei Sibiului în perioada 25 aprilie – 5 mai. Ele vor fi prezentate şi în următorul număr din „Apostolat în Ţara Făgăraşului”.
     În urma evaluării miniproiectelor de un juriu format din Prof. Veronica Simu, Prof. Remus Mogoş şi Prof. Daniel Filip, au fost apreciate efortul şi dragostea cu care s-au implicat cei 138 de copii participanţi. Pentru a respecta regulamentul concursului, în urma punctajului acordat au fost premiate primele trei echipe de copii din fiecare protopopiat. La Protopopiatul Făgăraş I: premiul I – Parohia Bucium, premiul II – Parohia Făgăraş II şi premiul III – Parohia Părău; la Protopopiatul Făgăraş II: premiul I – Parohia Ucea de Jos, premiul III – Parohia Boholţ şi premiul III – Parohia Lisa. Câştigători au fost însă toţi cei implicaţi: beneficiarii direcţi au primit bucurie şi mângâiere prin darurile şi prezenţa binefăcătoare a celor mici, copiii au primit răsplata sufletească nepreţuită a binelui făcut aproapelui, iar comunitatea a învăţat o lecţie de dăruire de la cei mai mici ai ei.

      Dincolo de concurs şi punctaje de evaluare, câştigurile au fost de toate părţile. Beneficiarii direcţi au primit bucurie şi mângâiere prin darurile şi prezenţa binefăcătoare a celor mici, copiii au primit răsplata sufletească nepreţuită a binelui făcut aproapelui, iar comunitatea a învăţat o lecţie de dăruire de la cei mai mici ai ei.

Natalia Corlean

26-04-2012
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Cecilia - 02-05-2012:

Felicitari pentru initiativa! Succes la urmatoarea faza castigatorilor!

Mihaela Suteu - 02-05-2012:

O initiativa frumoasa si felicitari pentru articolele scrise de catre tine, draga Natalia!

Natalia - 10-09-2012:

Mulţumim mult pentru gândurile bune şi încurajări!