Porunca Iubirii
Nr. vizualizari: 168

Leacuri și rețete mânăstirești nr. 16: iunie - august 2017 - *** (CĂRTI)

Tags: ;
Leacuri și rețete mânăstirești nr. 16: iunie - august 2017 -   *** (CĂRTI)

Prezentare:

CUPRINS
Feriga este calmanta si omoara parazitii intestinali
Aloe Vera, planta care vindeca omenirea de mii de ani
Patlagina "imblanzeste" tuberculoza
Efectele tamaduitoare ale Florii Sf. Ioan
Salcamul intregeste valentele tamaduitoare
Socul este diuretic si antioxidant
Puterea terapeutica a cireselor si capsunilor
Capusle Nera Plant cu pulberi din plante tamaduitoare
Bucate pregatite cu ascultare si rugaciune
"Monastico", branza cu spirit rusesc si rugaciune curata
Asezamantul "Sfintele Marta si Maria". Viata din interior
Ierodiaconul medic Teodorit: "Daca viata ar fi fara sens, atunci nici de medicina nu ar fi nevoie"

Da, ne ţinem bine în şa! După ce multă lume a comentat faptul că ne vom epuiza leacurile şi reţetele după numai câteva numere, iată că realitatea se prezintă cu totul altfel. Revista pe care o citiţi acum şi‑a atins deplina maturitate editorială. Acum putem spune că am găsit echilibrul perfect între conţinut şi imagini, între anotimpuri şi afecţiuni, între ştiinţă şi spiritualitate. Printre celelalte publicaţii de profil (mai mult sau mai puţin regulate ca apariţie) am ajuns să deţinem locul fruntaş în ceea ce priveşte calitatea comunicării. Şi aceasta nu este laudă de sine, ci sunt constatările care vin dinspre voi, cititorii, dar şi dinspre specialiştii din domeniu. Aşadar, am reuşit să obţinem o publicaţie premium, adică de top, care este aidoma vinului: cu cât se aşază, cu cât se decantează mai mult, cu atât e mai rafinat şi savuros gustul. 16 numere, iată, s‑au scris până acum, adică peste 1.500 de pagini „sănătoase” – o adevărată enciclopedie verde!

Noi sperăm ca şi de aici înainte să putem oferi minunatului public românesc aceste daruri primite din mânăstirile noastre ortodoxe, căci Ortodoxia înseamnă viaţă, bucurie, sănătate. Înseamnă un suflet curat într‑un trup sănătos, curăţit şi el de balastul traiului în lumea de azi, care presupune stres, exces de medicamente, alimentaţie haotică, aditivi, adjuvanţi, poluare, iradieri de tot felul, modificări ale bioritmului, genetică abuzivă etc.

Într‑un singur loc aceste lucruri sunt ţinute sub control: în viaţa din mânăstiri. Şi atunci nu e bine să învăţăm de la călugări arta isihiei, adică a liniştirii? De ce să facem exerciţii yoga când putem aplica tehnicile practicate de călugări de tot atâtea secole ca şi formulele indiene ori cele extrem orientale? Cu ce sunt mai prejos mătăniile din intimitatea camerei tale decât joggingul în parc? Dar cu ce e mai rafinată tehnica de concentrare a yoginilor decât Rugăciunea inimii? Toate se adresează trupului, puţine sufletului şi încă şi mai puţine relaţiei trup – suflet. Şi atunci? De ce să nu‑i credem pe călugării noştri vârstnici, bucuroşi, sănătoşi, şi care trec la Domnul împăcaţi cu lumea, aproape fericiţi, cu ochii pe raiul promis?

Modele avem chiar printre noi. Pe cele ale altora nu le‑a văzut nimeni până la capăt. Şi atunci, despre ce tot vorbim?!

Detalii despre carte / COMANDA

10-07-2017


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu